Komentáře k článku

konatovka 04.10.2018

Zuby moudrosti mi zubař již vyndal, aby mi to neubíralo dáseň. Na prevence chodím pravidelně, včetně návštěvy hygienistky a to 2x do roka.;-)

Jana 28.09.2018

No, možná se budete divit, ale zuby moudrosti jsou potřeba z důvodu, pokud Vám vytrhnou šestky, tak zub moudrosti Vám pomůže udržet sedmičku, jinak by se mi třeba zdravá sedmička začala viklat. Tolik sdělení mojí zubní lékařky. V případě zdravých zubů moudrosti se podle mého názoru stává tímto sdělením,, výhodný byznys ", a to nemluvím o dalších zbytečných operací. *21*

Hana 27.09.2018

víc věřím tomu, že zub moudrosti dostal pojmenování díky evoluci.Jak šel vývoj člověka měnil se poměr čelisti a mozku, zkrátka poslední zub musel uhnout zvětšující se části mozku. Zkrátka čím víc jsme začali používat rozum a moudrost při lovu a snaze o pohodlnější přežití tím víc se zvětšovala část lebky, kde je mozek, tím došlo k tomu, že poslední zub již neměl tolik místa a dělá nám v dnešní době problémy. Podle toho co pozoruji kolem sebe mám často pocit, že pomalu ale jistě dojde k tomu, že se nám mozek brzo zmenší zase na úroven primátů a tak zbude více místa v čelisti pro poslední zub. Jelikož to zřejmě nebude dlouho trvat, lidé neblázněte a zbytečně si zuby netrhejte:-)

Radek. 26.09.2018

*8*Zdravím ! Zuby osmičky vyrostly v 19 a tahali se v 55 první v 68 letech poslední, zbylo mi už jen 26 zubu , kartáček používán od 12 let velký na 5 zubů najednou. Z osmičkami naprostá spokojenost.*8*

nea 26.09.2018

K zubařce chodím pravidelně 2x do roka. Zuby moudrosti už nemám nějakou dobu.

aster 25.09.2018

Mně zub moudrosti vyrostl v těhotenství - celý měsíc jsem přežívala jen na polévkách - nemohla jsem totiž kousat ani pořádně otevřít ústa. Dodnes ji mám a je úplně zdravá :-)

helus 25.09.2018

S 8 zuby jsem se natrápila.Mám dvě vytrhlé.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat