Komentáře k článku

Eva 10.09.2020

naše tělo potřebuje všechny vitaminy, ne jenom dečko. Hlavně ted potřebuje probiotika a nějaký vitamin C, holt těžká doma

Marie Doležalová 29.02.2020

dečko je v sluníčku, rybách. Někd je ale potřeba ho doplnit, naše tělo ho potřebuje. Taky ho beru, jwnom ve forme tobolek jako VITAMIN D3-EFEKT 2000I.U.

Liana 30.09.2019

taky užívám déčko, pravidelně si ho kupuju na Naturevia

Ferinka Liana 31.10.2019

k čemu je dobrý vitamin D?

snegurka 03.11.2018

Od všeho trochu.

Evaave 01.11.2018

Je všeobecně známo že vitamín D,jež je zodpovědný mimo jiné za stav kostí,se získává ze slunce!Farmaceutické společnosti neúnavně pracují na zatracování pobytu na sluníčku,bez kterého by nebyl život na této planetě.Daří se jim to výtečně ,lidé na sebe patlají úspěšně s....y s faktorem.Vždyt škodlivost tohoto je těžko prokazatelná,stejně tak doplnků stravy.Tak se farmaceutické produkci daří-zejména vyrábět pacienty!

Eva 29.10.2018

Mám ověřené již pětiletým užíváním vitaminu D, že se dá užívat život bez nemocí! Při 60ti leté prohlídce mi moje pečlivá lékařka nechala změřit hladinu vitaminu D. Výsledek byl 34% a to je ani ne polovina minimálních 75%. Předepsala mi užívání Vigantolu a to 1x týdně 14 kapek. Již jsem, ale měla prostudovaný internet, kde jsem našla, že se jedná o vitamin, který bojuje proti mnoha nemocem, dokonce i proti rakovině a že hlavně farmaceutické firmy nestojí o to, abychom byli zdraví... Ten článek mi připadá z této kategorie... No a já, která jsem měla zároveň s receptem na vigantol i recept na antibiotika (za posledního půl roku to byly již třetí) proti viroze, tak jsem se rozhodla, že zkusím déčko užívat podle zjištěných rad: prý denní užívání 4000-8000 UI je bezpečné. Vypočítala jsem si, že 1 kapka je 500 UI (UI jsou mezinárodní jednotky) . Hned jsem si vzala 14 kapek a viróza ustoupila, druhý den jsem byla fit a antibiotika jsem vůbec neužívala. Pak jsem těch 14 kapek brala denně a po třech měsících kontrolní odběr ukázal, že jsem již na té minimální hodnotě 75%. Dříve jsem měla nevysvětlitelnou tíseň a často jsem plakala. Teď se ráda usmívám, jsem spokojená a zdravá. Virozy už nemám, v nejhorším případě jen 2 dny rýmičku:) Teď vigantol užíváme s manželem pravidelně každý den 8 kapek a jsme v pohodě. Paní doktorka s naším dávkováním souhlasí a je ráda, že má o dva návštěvníky méně:). Užívám si, nic mě nebolí, jen škoda, že to nebylo dřív...ale alespoň teď, než nikdy!

Spear Eva 30.10.2018

Prosím Vás, neplácejte tady nesmysly. Vaše zpráva působí přesně jako ty falešné recenze, jejichž účelem je propagace. Dlouhodobé užívání léků a suplementů je farmaceutický výmysl. I v samotném článku se píše, že by se vitamin D měl brát pouze v případech silně nedostačného množství v těle a to pouze do té doby, než se hladina vitaminu v těle stabilizuje. Jezte zdravě, hýbejte se, meditujte, mějte pozitivní myšlení a hladiny hormonů a vitaminů v těle se časem přirozeně stabilizují a tělo se dostane do rovnováhy. Nevytvářejte si na suplementech závislost.

Pavel Spear 30.10.2018

Speare vy tady plácáte nesmysly a nesmysl je i tento článek. Napsal jej lhář a překrucovač pravdy. V článku z Lancetu je uvedeno něco jiného, než zde autor píše. Paní Eva má pravdu. Vitamín D je velice užitečný pro mnoho onemocnění. Presstitutka píšící tento článek dostala za úkol napsat další článek o tom jak jsou vitamíny škodlivé a nefungující a vy jste ji na to skočil. Příště, než napíšete příspěvek k něčemu, čemu nerozumíte, tak vám doporučuji přečíst si nejprve zmiňovaný článek z Lancetu a pak studie o vitaminu D.

Spear Pavel 30.10.2018

Přesně jak hovoříte Pavle. Vitamín D je velice užitečný pro mnoho onemocnění. Onemocníme kvůli špatnému stravování, nedostatku pohybu, stresu a vlivem okolního prostředí, které snižuje naši imunitu. V takovém případě je naše vnitřní prostředí vyvedeno z rovnováhy a je potřeba mu pomoct doplněním vitaminů, které byly během onemocnění odbourány. O tom jsem ale psal. Takže jste mou reakci nepochopil nebo jen něco vytahujete z kontextu. Rovněž se v reakci odkazuju jen na jednu větu v článku, nikoliv na celý článek autorky, se kterou ani v nejmenším nesympatizuji. No a u paní Evy jsem neodsuzoval užití vitamínu na vyléčení choroby, ale propagaci jeho dlouhodobého užívání, takže paní Evu považuji buď za pracovníka podniku produkující tento lék, nebo za bíleho koně a oběť farmaceutického systému.

Pavel Spear 30.10.2018

Speare nejsem ani bílý kůň ani pracovník firmy produkující vitamín D a ani oběť farmaceutického systému. Kvůli vážně nemocné manželce vitamin D intenzivně studuji už 6 let. Je to jeden z nejlevnějších vitaminů - 5000 IU denně vyjde na 25 Kč měsíčně, pokud si jej objednáte v zahraničí. Nemyslím si, že by to někoho zruinovalo nebo kvůli tomu nějaká firma zbohatla :-) Narozdíl od vás si myslím, že dlouhodobé nebo dokonce celoživotní užívání vitamínu D je pro některé lidi důležité a zdravotně prospěšné. Pro koho? Například pro všechny lidi s tmavší pletí, kteří žijí na severu - například černoši v Norsku či Kanadě nebo Romové v ČR. Tito lidé jsou kvůli nedostatku vitaminu D mnohem nemocnější než lidé se světlejší kůží. Dlouhodobě, mnoho let se také vit. D podává malým dětem a to hned od narození. Celoživotní užívání vitaminu D je také užitečné pro lidi s různými autoimunitními onemocněními - velké dávky vit. D tyto nemoci dokážou zpomalit nebo dokonce úplně zastavit. Vit. D je často u těchto onemocnění mnohem účinnější než předražené oficiální léky. A to se právě farmaceutickým firmám vůbec nelíbí, proto vznikají články, jako tento dnešní. Aby se náhodou lidé neuzdravili sami za pár Kč levnými vitaminy.

Jana 29.10.2018

Mam snizenou funkci stitne zlazy. Pani doktorka mi doporucila koupit si vitamin D. Dale mi rekla, ze podle nejnovejsi studie maji lide nizky obsah vitaminu D a proto trpi casteji chronickym onemocnenim. Pry si u pacientu vsimla, ze po nasazeni vitaminu D se jejich zdravotni stav zlepsil. Dava ho pry cele sve rodine. Tak kde je ted pravda?

helus 29.10.2018

Vitamín D je velmi důležitý.Hlavně pro děti.

Kristyna04 29.10.2018

Občas si nějaký ten vitamín dám, ale spíše preferuji ovoce :-) o tomhle jsem věděla, jelikož mi to nedávno říkala doktorka u miminka :-)

Ludmila Kleiblova 29.10.2018

Dobry den. Sledovala jsem prednasku 90leteho americkeho lekare zamereneho na vyzivu a prevenci a ten doporucoval starym lidem si nechat zmerit hladinu D vitaminu a naopak jim doporucoval pripadne uzivat tento vitamin, jak rikal proto, ze u starych lidi si jejich telo uz nedokaze pusobenim slunicka vytvorit dostatek vitamin D.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat