Komentáře k článku

Eva 29.10.2018

Já to mám přesně obráceně. Pokud je někde těžká pokrývka, tak se mi spí špatně. A je mi pod ní horko. A pak mám tendenci se odkopávat, a to je mi zas zima. Nejlépe se mi spí pod tenkou přikrývkou, která hřeje přiměřeně okolní teplotě.

Orinka 26.10.2018

Je to pravda. Přidala jsem si do povlečení ještě jednu lehkou přikrývku a spí se mi daleko líp. Zachumlám se.

aster 26.10.2018

To je zajímavé zjištění - asi na zimu zase vytáhnu staré péřové deky. Ale jak to "zatížení" řešit v létě? Spát v červenci pod peřinou...UF! *10*

Ivana 26.10.2018

Nemusí to být nutně peří! Přítel měl "těžkou deku" a u něj sem spala jak nemluvně. Pravda, i v zimě musela být otevřená "ventilačka", ale to vyspání se, stálo za to. Trpím spánkovou apnoe (i když nechrápu) a víc jak 5hod, i po noční, nenaspím i kdybych se zbláznila. Nestačí to. Byly doby, kdy jsem spala pouze 3 hod a to jsem skončila u MUDr, který právě našel jako důvod sp.apnoe, měla jsem štěstí v neštěstí. Bohužel se mi nepodařilo onu těžkou deku podědit a nejsem schopna ji nikde sehnat. Což mě mrzí, protože mám vyzkoušeno, že to FAKT FUNGUJE.

Orinka Ivana 26.10.2018

Stačí si do povlaku přidat další přikrývku, nemusí to být nutně péřová deka. Já mám z Jysku jakoby z umělého husího peří, k tomu jsem přidala tenkou letní a je to akorát.

Jarda 25.10.2018

Pro baculaté američany je těžká pokrývka přiměřená

Iva 25.10.2018

Nedokázala bych spát pod duchnou. Pocit, že se nemůžu hnout, mě děsí a také pod ní nemůžu pořádně dýchat.

Sára Iva 25.10.2018

Přesně tak. Nejradši spím pod tenkou peřinou, které bohužel v hotelech nemají, takže celou noc trpím. Stejně tak je to s polštářem. Nedokážu usnout na polštáři, který má víc než 3 cm na výšku. Prostě nedokážu.

Lenka 25.10.2018

Nejraději spím nahá, pokud mám u sebe pořádného chlapa, což se sporadicky vyskytuje u mladších ročníků.

vondr.v 25.10.2018

Duchnu má manžel a je spokojený. Na mne jsou duchny moc těžké.

Věra 25.10.2018

Co člověk,to jiný názor.Máme doma lehounké peřiny...220 na délku,prodyšné a super.Nemyslím si,že by těžká peřina byla zdrojem lepšího spánku.Naopak při každém otočení to musí být dřina.

Alena Sýkorová 24.10.2018

A pane Františku - peří musí být v peřině tolik, aby byla plná a nešlo peří skopat k nohám. Za tím účelem mám ještě schovaný volný polštář, z kterého je možné si do duchny přidávat peří v případě potřeby. A po vyčištění je peří jako nadýchané, ani nelze skopat.

Alena Sýkorová 24.10.2018

Stále spím pod peřinou, kterou mi zhotovila moje máma z peří z husí, které byly chovány u nás doma. Taktéž z "domácího" peří z našich husí mám stále i polštář. Několikrát jsem se pokusila peřinu i polštář nahradit umělotinou, ale opět jsem se vždy po krátké době vrátila ke klasické duchně. Neosvědčila se mi na delší dobu ani péřová prošívaná deka. Peří jsme nechali vyčistit a nechali jsme si dát novou sypkovinu - takže zase byly jako nové. A si už s nimi i umřu.

František Mlejnek 24.10.2018

Duchny jsem vyřadil už pradávno. Většinou se mi stávalo, že jak jsem si ji k době během noci přitahoval, tahal jsem jenom za damašek a peří zůstávalo níž a níže, takže mi k ránu všechno peří zůstávalo v nohách a na těle jsem stejně pociťoval zimu. Pod dekou se vyspím mnohem příjemněji, ať si Američani říkají, co chtějí.

helus 24.10.2018

V zimě používám po babičce duchnu.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat