Komentáře k článku

Jana 01.12.2018

Vím, že držím propisku špatně. Ono to podle mě souvisí i s tím, že se dobou mění i psací nástroje. Perem - tedy jako takovým, mám na mysli brkem - opravdu nejde psát jako kopytem, protože pak si zlomíte hrot nebo uděláte kaňoura. Jenomže moderními propiskami nejde psát zlehka, pak prostě nepíšou. Právě jsem si to i vyzkoušela. Psávala jsem plnícím perem, takže si velmi dobře vzpomínám, že hroty jsou skutečně citlivé a pokud pero držíte blbě, nemůžete normálně psát, to ale u propisek už neplatí, takže držte ji jakkoli, tedy hrotem dolů, a bude psát. Další věc je délka psaného textu. Když je text delší, ruka se unaví, propiska udělá na prstech "jamku", tak je prostě běžné, že člověk "si přehmátne" a chytne propisku jinak a blbě. V dnešní době bych to tak nedramatizovala, protože správný úchop psací potřeby skutečně vznikl za dob husích brků.

Paia 01.12.2018

když zglobalizuju filmovou produkci usa, tak směle prohlašuju, že všichni američani neuměj držet tužku/pero/propisku... asi to tam v rámci "svobodnýho vývoje dítěte" nikdo neusměrňuje...

ovace 30.11.2018

nikdy mě nenapadlo nad tím přemýšlet

helus 30.11.2018

Držím tužku asi špatně.Budu si muset na to dát pozor.

nea 30.11.2018

Někteří lidé drží tužku opravdu pro mě podivně. Ale když jim to tak vyhovuje, proč ne. Hlavně že umí psát!

aster 30.11.2018

No, já jsem přeučený levák a píšu oběma rukama - v každé držím tužku jinak :-P

glady 30.11.2018

nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, jestli držím správně tužku;-);-)

Helis 29.11.2018

Je to tím, že lidé píší jen na pc nebo mobilu. Pak neudrží ani lžíci.

Karlos Montana Helis 29.11.2018

A to není vše, někteří neudrží ani močXD

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat