Komentáře k článku

J3BAL 15.01.2021

Mě znechutilo vánoce ukradní svátků mafií jménem křasťanství...

Anet 16.12.2018

Vánoce nemám ráda už od dětsví. Vztah mých rodičů byl více než špatný, přesto se rozhodli spolu kvůli dětem zůstat (z čehož jsme si všichni odnesli odpor k manželsví a nechuť mít děti - je to pro ná synonymem vězení), na Vánoce se knám navíc nastěhovala pramatka, jejíž jedinou radostí bylo rýt do všech kolem. A tak jsme tam byli všichni zavření několik dní v jednom bytě, bez možnosti odejít, protože na Vánoce musí být rodina spolu, a v ovzduší se mísil zvuk pohádek ze zapnuté televize s výtkami, výčitkami a urážkami, které si členové rodny vyměňovali.

Lukáš97 15.12.2018

Vánoce nám znechutili a zničili kapitalisté, miliardáři, boháči, diktát USA, Santa Klaus... je to všechno na člověka psychický nátlak, příležitost, jak vymámit ze spotřebitele další peníze, terorizovat ho, vnucovat mu, co ve skutečnosti vůbec nepotřebuje, za všechno mluví ten zelený hajzlík z Alzy, který nám od září vnucuje k vánocům myčku se čtrnácti programy. Opravdu jsou vánoce o tomhle běsnění za krámy, které nepotřebujeme? Lidé, vzpamatujme se . s sebou do hrobu si nevezme nikdo z nás nic. Tímto způsobem nezprznili vánoce ani komunisté, jak se to děje dnes.

Renáta 15.12.2018

Vánoc miluji . A to mám prosinec smolný již od mých 20ti let. Nejdřív různá úmrtí oblíbených členů rodiny, pak rozpad manželství, poté odchod partnera k jiné, lepší...... Před čtyřmi lety jsem přišla do rodiny mého milovaného partnera. Má v péči své dva syny, skvělé rodiče, kteří mne přijali úplně perfektně a ačkoli můj přítel je trochu neruda a toho blázince se odmítá účastnit, já, babička a mladší syn jsme nadšenci. Filip už od listopadu blázní s ozdobami, já a babička pečeme cukroví už od poslední neděle v listopadu a docela si to užíváme. No a dědeček je náš hlavní zásobovač a skladník a hlídá nám zásoby a ukládá výrobky. Prostě úžasná spolupráce. A úklid si také pěkně rozdělíme, nikdo u toho nešílí, není kam spěchat. Po večerech si sednem, dáme si dvojku vínečka, kluci si dají čaj s pomerančem, skořicí a křebíčkem, popovídáme a je nám krásně. Myslím si, že je toho stresu po celý rok dost, takže když se něco nestíhá, tak z toho nešílíme. Prostě se to udělá později. Nikdo mi nemůže tu krásu a pohodu pokazit. A je mi jedno, jesli je venku sníh nebo bláto, Vánocejsou jen jednou za rok a nejsou ani o počasí, ani o dárcích, jsou o společně stráveném dni a večeru po celé svátky. Kdy jindy si v klidu sledujete telku, pohádky, filmy, v pohodě a společně? Všichni máme své. Partner a já práci, děti školu, babička a děda mají své aktivity...... Prostě těch pár dní je úžasných.... Je mi líto těch, kteří nemohou tu pohodu a krásu najít, ale každý má právo na svůj názor a na pocity nepříjemna. Chtěla bych všem popřát hlavně klid v duši a teploučko u srdíčka.....jak to mám já každý rok navzdory všemu zlu, které se kolem nás motá.....

Renáta Renáta 15.12.2018

Omlouvám se za překlepy, nějak se mi to nepovedlo, ale doufám, že všichni vědí nebo si domyslí, co jsem zamýšlela napsat R.

Matylda 14.12.2018

Já furt nechápu co těm lidem na těch Vánocích vadí. Vánoce zbožňuju<3 Hned jak začne Vánoční volno v práci ( kterého se nemůžu dočkat už od léta), hodí*3*m věci do kufru a sednu do letadla. Protože nejkrásnější, nejklidnější a nejpohodovější Vánoce jsou na pláži s koktejlem v ruce. A nákupy, uklízení, pečení, zdobení stromku a návštěvy? Tak to si strčte do prdele :D*3*

konatovka 14.12.2018

Vánoce už také opravdu nemusím, ale není to tím, co se píše v článku, protože jediné na co se velice těším, je setkání s rodinou. Připravím hostinu pro 11 lidí a prožívám velmi šťastné chvíle a to jsou pro mě Vánoce. Obešla bych se i bez dárků, ale to by děti neunesly.:-O

Sona Beinhauerová 14.12.2018

Vánoce jsou o klidu a pohodě v rodině,ne?U nás se uklízí průběžně celý rok.Dárky jsou malé,ale od srdce.Každý si přes rok koupí po čem touží.Pro příbuzné vyrábím dárky sama.To je vždy moc potěší.Takže u nás je před i o Vánocích pohoda a klid.A to přitom má můj manžel na Silvestra narozeniny.Ono by se mělo více uklidit po svátcích.Dámy nesresujte se.Kapr,řízky a trocha cukroví pro vůni se dá zvládnout v klidu.Podotýkám,že jsem pracující žena.Nenechte se převálcovt marketama.Máme každý jeden žaludek.Krásné a klidné Vánoce.

Ivana 14.12.2018

Slavím... neslavím. To je každého věc. Já je už pár let ignoruju a je mi fajn. Dárky kupuji a dávám, když chci já a to po celý rok, nebudu čekat na Štědrý den nebo narozeniny. Jsme pořád v práci a neumíme na povel vypnout a "radovat se". Syn prodává kapry, tak po nich většinou spí a vstane 24.12. odpoledne. A navečer zajdem do restaurace na jídlo. V té naší je klid, málo lidí a většinou jednotlivci, kteří nemají s kým slavit nebo na ně kašlou jako my. To že je nám fajn nemusíme dávat najevo dárky pod jedlí, kýblem salátu, kaprem na modro nebo tunami cukroví. Jo, akorát dětem příbuzných dáváme dárky. Rodiče pošlou seznam,my nakoupíme, během prosince přivezem a rodiče zabalí a dají pod strom. Podle mě jsou Vánoce (jsem nevěřící) pro děti a o dětech. Pro dospělé je to jen honička a stres, kterého nechci být účastník, přes rok ho mám až až...

Yarda 13.12.2018

U mne vyvolává paniku manželka. Už od začátku prosince začne plánovat co, jak, kdy uklohní, jak a co uklízet a je všeobecný nelad. Tak já už jsem si zvykl a období kolem vánoc odepisuji ze svého života. Tak třeba bych se rád podíval do Vídně, místní cestovka tam před vánoci pořádá jednodenní zájezdy, ale na to není čas, musíme se připravovat na vánoce. Narazil jsem na názor, že vánoce jsou předěl mezi: "Neujídejte mi to, když jsem si s tím dala tolik práce: a "Jezte to, ať se to sní, byla by škoda to vyhodit, když jsem si s tím dala tolik práce".

Jana 13.12.2018

Vanoce jsou takové,jaké si je člověk udělá. Hlavně ta domácí atmosféra je to nejlepší. *16*

Kozmix 13.12.2018

Vánoce neslavím, nemám je rád, ale rád obdaruji své blízké. Nesnáším je, ale popis lidí nemající rádi vánoce v tomto článku je hloupý. Jsme země, kde je pouze 5% křesťanů. Vánoce nejsou o to být s rodinou, blízkými. S těmi jsem kdykoliv mám chuť, radost jim udělám kdykoliv v roce. Vánoce byly původně o něčem úplně jiném, což je pro nevěřící naprostý nesmysl! A rozhlédněme se, sobectví, nesnášenlivost a hrubost mezi lidmi nevymaže to, když Vám výjimečně některá z prodavaček popřeje hezké svátky. Mezi lidmi jen mamon, závist a zášť, ale poukazujete na lidi, kteří nemají rádi vánoce :D

Abc 12.12.2018

Je to o tom, co chce člověk o Vánocích prožívat. My Vánoce milujeme, protože vnímáme to, proč je slavíme. Patří k tomu čas pro rodinu, dětská radost z dárků a vánoční mše. A reklamy a obchodníci? Ti nám jsou ukradení. Vypouštíme to. A protože jsme si Vánoce nenechali komercí zkazit, jsou krásné.

L 12.12.2018

Já na Vánoce kašlu z vysoka, celé je to postavené na hlavu. Nechápu, jak může lidem stačit takovýto příjemný oddech a nálada jen jednou do roka? Já chci mít pocitově "vánoce" každej den nebo alespoň víkend, co se týká pohody, klidu, míru lásky apod. Co se týká dárků, mám mnohem raději spontánní dárky a ne z musu, že se to očekává. Lidi se celý rok za něčím honí a pak je jasné, že vítají Vánoce, jako svátky klidu a pohody. Takový život by mi nevyhovoval, ale je pravda, že tím pak Vánoce pro mě ztrácejí tu atmosféru, protože já jimi žiju po celý rok ;)

helus 12.12.2018

Mám velmi ráda Vánoce.

Marta 12.12.2018

Vánoce se slaví? Podle mne je to čas spíš pro rozjímání, odpočinek, setkávání s milými lidmi a ne o uklízení, shánění zbytečností, vyvařování a pečení. Docela nepříjemně působí vlezlé reklamy, ale ty jsou kolem nás po celý rok, a pak taky články hlavně na netu a v ženských časopisech, kde se redaktorky s čtenářkami předhánějí kdo víc, rychleji, lépe, dráž... všechno stihne. Mně vždy stačilo, že jsem nemusela vstávat ráno v pět a utíkat do práce, mohla jsem se povalovat s dětmi u televize nebo s knížkou, posedět u kafe se sousedkou. Na to totiž nebyl většinu roku čas a nálada.

Nina 12.12.2018

Tohle je tak strasne smutny, me je skoro 30 a Vanoc miluju stejne jako kdyz mi bylo 10, i s tema nakupama a povinnyma rodinyma navstevama - to jsou tak jedine dve veci ktere chapu ze muzou byt otravne. Jsem vdecna ze v rodine kde jsem vyrostla byly Vanoce vzdycky o lasce a pohode. S mamkou a segrou jsme tezci romantici takze si uzivame vsechno kolem Vanoc. Kdyz jsem jeste bydlela s nasima tak jsem mela vzdycky predvanocni uklid spojeny se zdobenim domu takze jsem to vzdycky delala s dobrou naladou protoze jsem se tesila az si nazdobim pokoj a vsechno bude krasne Vanocni. Cukrovi ted pece mamka se segrou a malou neteri, minuly tyden mi posilaly fotky jak jim to jde. Ja uz ziju skoro 7 let v zahranici takze stiham domu dojed jenom abych pomohla se zdobenim. U toho si s mamkou sednem, nalijem si kolu s rumem, pustime si koledy a budem si povidam, uz se nemuzu dockat :) Darky budu nakupovat skoro vsechny tenhle vikend coz bude asi masakr, bydlim ve velkym meste XD Ale tak co, stoji to za to :) Byt kde bydlim uz jsme se spolubydlicimi vyzdobili, darecky nastrkali pod nas mrnavy stromecek nez se vsichni rozjedem za rodinama, s uklidem si nikdo hlavu nelame, uklizime doma prubezne cely rok tak co... V kanclu kde pracuju jsem kolegy ukecala k postaveni stromecku uz pred dvouma tydnama :-D ... Je to vsechno o pristupu lidi :) Nedelejte velky uklid kdyz nechcete, nepecte cukrovi kdyz vas to nebavi, nakupujte darky s predstihem, a sve deti ucte ze Vanoce jsou hlavne o pohode, koukani na pohadky a radovani se z malickosti. Kdyz do deti hustite jak jsou pro vas Vanoce otravny tak jediny na co se muzou opravdu tesit jsou ty darky :)

glady 12.12.2018

znám lidí, kteří nemají Vánoce rádi

pavel 12.12.2018

Již dlouho si žádné dárky vzájemně nekupujeme, nic se neuklízí, byt se přece udržuje celý rok, cukroví se po odchodu dětí také nepeče. Ale každý den chodíme se psem do lesa, a kdo les zná, ví, že ten adventní má své kouzlo ticha. Večer si zapálíme svíčky, zhasneme a užíváme si opět ticha. To samé o Vánocích. Pro někoho určitě nuda, pro nás to nejhezčí prožití adventu a Vánoc, a to nejsme věřící. Bydlíme na malé vesnici a tam jsou Vánoce úplně o něčem jiném. Tak buďte všichni šťastni a zamyslete se nad sebou, svůj život má každý v podstatné míře ve svých rukách , chce to jen myslet.

Sona pavel 14.12.2018

Máte pravdu ve všem.Plně s Vámi souhlasím.

Dannhofer 12.12.2018

Je to napsáno dobře,nedá se prostě srovnávat,teď a dřív.

Milka 12.12.2018

Odpor k Vanocum u me vypestovaly pred par lety obchdnici,kteri uz s Vanocema strasi od zari. A to je prilis. Vanoce se staly jen komercni zalezitosi a vhaneni spotrebitelu do pasti. Takze...pro me...jen POVINNOST pro rodinu.Ale nejradsi bych na Vanoce utekla hodne daleko.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat