Kvalitní kečup je skvělým doplňkem letních grilovaček. Jak se nespálit při výběru?

Kečup, tak jak ho známe dnes, je na světě už víc než 100 let. A není divu, že mu fanoušci neklesají! Tahle lahůdka totiž dokáže skvěle ochutit maso, uzeninu, zeleninu nebo třeba hranolky. Tedy za předpokladu, že v obchodě sáhnete po tom opravdu kvalitním. Takový je i kečup HELLO, který dostaly možnost otestovat naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

První zmínky o kečupu sice pocházejí ze 17. století, nicméně v té době ještě neobsahoval rajčata. Ta se do něj dostala až o 200 let později. A kečup se díky nim stal jedním z nejoblíbenějších dochucovadel. Ostatně tím zůstává dodnes.

Kvalita na prvním místě


Kvalitní kečup z těch nejlepších rajčat, bez barviv a konzervantů? To jsou kečupy HELLO.

Předpokladem té nejlepší chuti kečupu je nicméně kvalita, kterou v dnešní době představují nejen ty nejlepší suroviny používané při výrobě, ale také vynechání nejrůznějších barviv a konzervantů. Jak tedy v obchodě poznáte kečup, který stojí za koupi?

Tak především rovnou vynechejte všechny možné výrobky, co se jako kečup tváří, ale nejmenují se tak. Označení kečup totiž mohou nést jen produkty s určitým podílem rajčat. Takže pokud na vás z regálu kouká „rajčatová omáčka , „kečupová pochoutka“ apod., jděte dál.

Ještě než kečup koupíte, přečtěte si jeho složení. Připomínají suroviny chemická skripta? Pak je něco španě. Kečup by měl obsahovat prakticky jen rajčata (respektive protlak), vodu, cukr, ocet, koření a sůl. K zahuštění se používá nejčastěji škrob.

Kečup z kvalitních rajčat nepotřebuje žádná barviva. Vyhýbáte se nejrůznějším konzervantům? Pak se v obchodě porozhlédněte po kečupu, který je sterilovaný (namísto konzervantů výrobce použil tepelnou úpravu). Tento postup má ostatně i další výhodu. Rajčata obsahují antioxidant lykopen, který naše tělo lépe zpracuje, pokud prošel varem.

Skvělý nejen při grilování


Letní grilovačky jsou tu. Kečup HELLO je navíc v praktickém balení, které můžete vzít kamkoli s sebou!

Naše testerky dostaly možnost vyzkoušet kečupy HELLO (jemný i ostrý) v praktickém balení. Jak byly spokojené?

„Nadchlo mě praktické balení v kapsičce, které je nejen velmi skladné a lehké, ale i co se týče servírování, children- a user-friendly. Chuťově je výborný, přesně tak, jak ho máme rádi - lehce nakyslý, sladký tak akorát, vynikne přirozená chuť rajčat. Určitě ho zařadíme do pravidelného nákupního seznamu, napsala testerka BlaSi.

„Naprosto skvělé kečupy! Ani se nemůžu rozhodnout, který mi chutná víc, jestli jemný, nebo ostrý. Líbí se mi, že v obou je přesně ta čistá chuť kečupu, co si člověk představuje (a ani ten ostrý ji nepřebije jako u jiných značek, kde kromě pálící pusy nevíte o chuti nic). Oceňuji nerozbitné a hodně skladné balení - s dětmi u ohýnku praktické, protože neřešíte, kdo kam shodí celou lahev. Složení bez chemie je velké plus. Můžu všem jenom doporučit!“ chválila testerka Sarka.Kloudova.


Balení tak akorát do ruky, skvělá chuť i bez chemie. To byly nejčastější přednosti kečupů HELLO, které naše testerky zmiňovaly.

„Tyto kečupy, které jsem měla možnost vyzkoušet, jsou opravdu výborné! Použili jsme s přítelem jemný kečup jak na hranolky, tak jsem se přistihla, že chodím tajně na něj do lednice. Je opravdu moc výborný. Já teda osobně ostré kečupy moc nemusím, takže spíše testoval přítel, ale říkal, že jsou moc dobré! Další plus jsou praktické obaly na cesty, takže odteď kečup všude s sebou, přidala se testerka nika031.

„V první řadě balení skvělé na cestování, dovolenou nebo na chatičku. Dobře se vymačkává. Děti kečup milují, takže ocenuji, že neobsahuje konzervanty. Chutově výborný, jak jemný, tak i ostrý. Líbí se mi i obal, kapsičky jsou prostě super. Takže až budu balit na dovolenou, určitě nezapomenu kečup HELLO přibalit s sebou,“ nešetřila chválou testerka NJRAJ.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat