Komentáře k článku

Siraellen 12.11.2019

já se nebojím

ovace 08.11.2019

prohlídky jsou důležité

Hanyna 06.11.2019

To moc nechápu. Gynekologické vyšetření rozhodně není nic příjemného, ale abych kvůli tomu na něj nechodila a hazardovala tak se svým zdravím, to fakt ne. Stejně tak chodím pravidelně k zubaři. I když se vždycky bojím, stejně se objednám. Oddalování prohlídek může vést akorát k větší bolesti či větším zdravotním problémům...

Lída 05.11.2019

Hlavně když budete mít nějaké příznaky, které nasvědčují nádorovému onemocnění,tak nevěřte svému lékaři,že vám nic není a že jste hysterka,která nic nevydrží a určitě vyhledejte jiného lékaře.Tak jsem taky udělala a po vyšetření a po týdnu čekání na výsledky mi bylo sděleno 3stupen rakoviny del.cipku, takže ozařování a chemoterapie,taky by konečně měli začít dělat statistiky kolik žen i přestože na kontroly chodí,takhle skončí.

Jan Belial. 05.11.2019

To že ženy se bojí chodit na prohlídky není kvůli tomu,že mají strach z objevení rakoviny,ale kvůli ponížení,které každá taková prohlídka nutně sebou nese.Soudruh doktor se záměrně tomuto tématu vyhnul,patrně má pacienty za hovada,které žádnou důstojnost nemají.Celý ten článek je o sociálním inženýrství,tedy o vymývání mozku.

aster Jan Belial. 05.11.2019

Víte, můžete mít pravdu. Já jsem zažila ponižování od ženy - doktorky. Je to jen o lidech. Otázkou je, co je to ponížení - tady se přece nejedná o znásilnění. Navíc žena může požádat, aby vyšetření byla přítomna zdravotní sestra a lékař je povinen jí vyhovět. To vyšetření se nějak provést musí - v tom se asi shodneme. Je to nepříjemné - to se asi taky shodneme. Ale jak byste to chtěl jinak provést? To je podobné, jako vyšetření prostaty u mužů - taky je to nepříjemné, ale pokud se na to vykašlete, můžete (a nemusíte) se dočkat horších problémů a hůře řešitelných, než se přemoct a tu chvíli to prostě vydržet.

Jan Belial. aster 06.11.2019

Víte,já nevěřím,že se takové vyšetření musí provést.Jde jen o peníze.Kdysi jsem dostal pozvánku na vyšetření prostaty.To je pro mě vec,která ponižije mou lidskou důstojnost,tedy když to dělají,tak jak to dělají.Tak jsem si vyhledal,s jakou účinností se u takové prohlídky dá počítat.Mnoho lidí to neřeší,ale mě to zajímalo.Takže průměrná účinnost je 16 procent.To znamená,že ze sta pacientů pouze 16 procent jsou tímhle ponižijícím způsobem schopni správně určit.V tomto světle to už vypadá jinak.Ta prohlídka je k ničemu,protože umožňuje zjistit nemoc až v pokročilém stádiu vývoje.To však už nemocný pozná sám i bez dokrora,že není něco v pořádku.Protože se ženy vyšetřují podobně,tak účinnost zjištění nemoci je stejná.Ten článek měl za úkol tomu doktůrkovi jen zajistit větší množství pacientů.Typické vymývání mozku.Já jsem si nechal provést rozbor krve na PSA.Rozbor byl v pořádku i bez mého ponižování.Od té doby doktorům nevěřím ani pozdrav a všechno si ještě alespoň dvakrát ověřuji.Ten rozbor krve mi totiž nenabídli i když má větší vypovídací schopnos,než ta prohlídka.Největší nepřítel darebáka doktora je dobře informovaný pacient.Nenechte se zblbnout.

aster Jan Belial. 06.11.2019

Jen jsem uvedla přirovnání - myslím, že nepříjemnost obou vyšetření je na podobné úrovni. Ne vždy dá jednoznačnou odpověď krevní test - nejlepší je kombinace testu a vyšetření a ani to v některých případech nemusí stačit - to je těžké takto posuzovat - předpokládám, že ani jeden z nás není lékař. Nicméně soudím, že největší ponížení si může způsobit člověk sám...

Libuše 05.11.2019

Na gynekologii musím chodit. Před pěti lety mně lékařka našla polyp. Tak jsem šla na odstranění. Byl nezhoubný. Další rok znovu, za rok na další a zároveň jsem měla poukaz na odstranění dělohy za půl roku. Já důvěřivá jsem vše podstoupila. Kromě dělohy mám odstraněny svěrače na moč a stolici. Na moč mám voperovanou pásku. Ze stolicí se už nedá nic dělat. Tak dopadají ti, co důvěřují moc lékařům.

Lu 05.11.2019

Nebyla jsem několik let, a to hlavně kvůli tomu, že by mě nyní již čekal preventivní test, který jsem četla, že je strašně bolestivý. ;*(

aster Lu 05.11.2019

Jestli myslíte odběr tkáně z děložního čípku, tak to jen trochu štípe - bolest to zdaleka není - spíš je to nepříjemné.

Tom 05.11.2019

naprosto Vás ženy chápu... Moje taky na gyndu nechtěla, anžto tady ve Frýdlantě to (prý) vypadá jak za války. Čekárna v podzemí, polonahé ženy přecházejí přes čekárnu do ambulance a neskutečný přístup personálu (což je ostatně problém celého Frýdlantského špitálu), kdy než stačí dojet domů, tak už celá vesnice ví dopodrobna s čím tam byla. Takže se jí vůbec nelze divit, že tam ani ve svých 27 letech nikdy nebyla (resp. pouze jednou jako doprovod) . Vzhledem k osobním zkušenostem s důležitostí prevence (a taky kvůli antikoncepci *1*) jsem jí k preventivní prohlídce naháněl. Docela mě překvapila, že nechtěla doktorku, ale doktora :-O . Naháněl jsem jí tam však nedůsledně, takže když se mi to po půl roce podařilo, už tam musela z jiného důvodu :-p anžto byla těhotná ;-) V Liberci má prvotřídního doktora, se kterým je nadmíru spokojena, "prošla" s ním všemi třemi těhotenstvími bez problémů a nyní chodí pravidelně na každoroční preventivní prohlídky. A až na to bude mít dcera věk, rozhodně jí tam naženu taky. Samozřejmě pokud by raději lékařku, tak jinam. :-p

Andrea 05.11.2019

Oml.se to nebylo na Vás,skočilo to jinam...

Andrea 05.11.2019

Omlouvám se,to bylo na jinou paní,promiňte!

glady 05.11.2019

chodím pravidelně

Michelle 05.11.2019

Na gyndu nechodím a nebudu chodit. Proč taky? A sexuálně jsem pořád aktivní, byt již v poneváč "starším" věku. Kdo napsal pohádku, že ženy od určitého věku nejsou sexuálně aktivní? Ženy můžou furt, chlapi ne (ty musí žrát viagru) :-D. A aby mi každý rok nějaký maník v bílém plášti (jedno jestli chlap nebo ženská) uštípl kus tkaniva z mého těla, aby zjistil, zda náhodou tam neuvidí změnu (prd uvidí), tak to teda určitě ne!!!

Andrea Michelle 05.11.2019

Ty jsi nějaká stará kurva,jak tak čtu tvůj intelektuální výblitek,že mám pravdu?

aster Michelle 05.11.2019

Tak až vám tam ta změna už bude vidět, můžete si koupit rakev a nacvičovat polohy. Tohle není žádné hrdinství, ale pořádná blbost - ale jak se říká - každý je svého štěstí strůjcem *6*

helus 05.11.2019

Chodím pravidelně po půl roku.

nea 05.11.2019

Je to o tom, na jakého doktora narazíte.

nea 05.11.2019

Když se jde na plánovanou operaci, holení si každý může odbýt doma a sám.

Irena 05.11.2019

Tak mně naopak tato prohlídka zničila život. Byla to právě jak zde někdo píše ta doktorka z Urocentra na Karláku. Začala jsem krátce poté mít problémy, které jsem předtím vůbec neměla.Když jsem se ozvala vůbec nikdo se se mnou nebavil.Mám potíže dodnes a jediné co mi na to doktoři dokážou odpovědět, že to mám psychické.

-- 05.11.2019

Je to všechno o přístupu k lidem. My se nebojíme špatných výsledků, my chceme vědět co se nám tam děje a chceme tomu předejít, ale když se vám dívá na intimní partie cizí chlap a šťourá se vám tam různýma nástrojema, tak se nemůžete divit, že je nám to nepříjemné. Není to jen o gynekologii, když jsem chodila do urocentra na Karláku tak celou dobu vyšetření na mě byla doktorka podrážděná a protivná a ta se mi pak má dole hrabat kovovým kukátkem do močových cest? Ani mi pak neřekne diagnózu a když volám o výsledky tak mi neberou telefon a pak řeknou že neví jestli tam moje výsledky vůbec mají??? Je to hlavně o přístupu k lidem!

konatovka 05.11.2019

Chodím pravidelně na preventivní prohlídky i v důchodu, musím překonat ten ostych a jednou za rok to zvládnout.:-O

Ladislav 05.11.2019

Moje žena byla na pravidelné roční prohlídce na konci října, včetně ultrazvuku, bez nálezu!!! Po neustálých potížích ji byl na začátku ledna nalezen nádor na vaječníku o velikosti 12 cm. Po marném boji mu za 15 měsíců podlehla!

Tomanová Věra 05.11.2019

Proč není více lékařek v této specializaci , každá žena má truma vystavovat své přirození před cizím chlapem , byť lékařem . A že se v jejich řadách našlo dost úchylů je také fakt. Divíte se tomu , že ženy mají z tohoto vyšetření trauma -a není to ze strachu z výsledků vyšetření , ale z ponižujícího vyšetření a přístupů pánu doktorů . Porovnejte si počet lékařek v oboru urologie a počet lékařů v oboru gyneologie !!!!

aster Tomanová Věra 05.11.2019

A před ženou nemáte trauma? To je snad ještě nepřirozenější :-P

Jura Tomanová Věra 05.11.2019

Docela vás chápu. Když jsem šel na operaci bylo potřeba vyholení intimních partií a věřte že když se na vás vrhne chumel poměrně atraktivních mladých holek za tímto ůčelem příjemné to fakt nejni.

Lu aster 05.11.2019

Proč? Žena lékařka má sama stejný typ orgánů, tak je pochopitelnější, že se před ní nebudou ženy tolik stydět.

aster Jura 05.11.2019

99% žen má takové vyšetření určitě za nepříjemné, ale mnohem nepříjemnější je, když se vyskytne zdravotní problém a přijde se na něj pozdě - ta léčba neporovnatelně nepříjemnější, než to vyšetření a navíc s nejistým výsledkem a často celoživotními následky...

aster Lu 05.11.2019

No mně je třeba nepříjemné, když se ve mně vrtá žena - navíc prošla jsem několika ordinacemi lékařek i lékařů a možná vás to překvapí, ale lékařky jsou mnohem bezcitnější - možná jsem měla jen smůlu, ale porovnání mám 3 lékařky : 2 lékaři.

Jura aster 05.11.2019

Ano ale je to vpodstatě obdobné jako jít k zubaři, tak dlouho se to odkládá až je pozdě a zub jde ven.

aster Jura 05.11.2019

To je ten lepší případ - v horším případě můžete skončit se zánětem okostice nebo rovnou s nekrozou čelisti - což jsou už problémy jako hrom. No a v diskutovaném případě sice nádor lze vyoperovat - jenže to už potom může jít taky ven úplně všechno a případné metastáze nejdou vyndat vůbec - řešení je dlouhé, výsledek nejistý a prognoza špatná - to radši ty zuby na tu chvíli zatnu :-P

Nikola 05.11.2019

Já osobně se týden psychicky připravuju na prohlídku a další týden se z toho dostávám. Je to pro mě velmi nepříjemné vyšetření a to hlavně z důvodu, že jsem nenarazila na žádného empatického gynekologa. Chápu, že pro ně to je normální ale pro mě to je jednou do roka a velmi intimní záležitost. Stojím po roce mezi dveřma, ještě ani nevidím paní doktorku a setřička mě žene do kabinky ať si odložim. Ehm takže místo pozdravu bych měla rovnou roztáhnout nohy? Co takhle si nejdříve popovídat, zda je vše v pořádku a pak přikorčila k tomu nepříjemnému? Tento blok mám bohužel díky své první návštěvě gynekologa. Bylo mi 15 let, velmi nepříjemná sestřička mě nahnala do kabinky ať si odložim a rovnou naběhnu polonahá k paní doktorce, kterou jsem v životě neviděla. Raději jsem utekla. Věřím, že kdyby se změnil přístup gynekologů, tak by ženy neměly takový problém s preventivní prohlídkou. Upřímně, ani se nedivím, že některé maminky by raději rodili doma než v nemocnici.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat