Trápí vás ekzém či seborea? Ulevte pokožce správnou péčí

Pokud se vy nebo vaše děti potýkají s ekzémem či podobným kožním onemocněním, pak jistě víte, že léčba a tišení příznaků je často během na dlouhou trať. Dodržovat byste totiž měli několik základních pravidel a poskytovat zkoušené pokožce odpovídající péči. Skvěle se k tomu hodí mycí pěna Mediket Ictafoam, kterou vyzkoušely i naše testerky.

Namáhaná pokožka potřebuje opečovávat

Jak se vlastně starat o kůži, která trpí ekzémem? Důležité je vypozorovat, co jeho příznaky zhoršuje – mohou za to určité potraviny? Nadměrný stres? Reaguje vaše pokožka vážnějšími projevy ekzému na pobyt v prašném prostředí či jiný alergen? Možná vám pátrání po všech příčinách zabere hodně času, ale vyplatí se.

Naše testerky mycí pěnu Mediket Ictafoam rozhodně chválily.

Pokožku byste měli pravidelně opečovávat vhodnými přípravky, neměli byste ji zatěžovat příliš horkými koupelemi (horká voda vysušuje i zdravou kůži) nebo dráždit příliš hrubým oblečením (raději na kůži noste přímo bavlnu, žádné hrubé materiály). Pokud uklízíte s pomocí chemických čisticích prostředků, vždy noste rukavice. Projevy ekzému navíc může zhoršit i počasí (především teď na podzim se řada lidí potýká se zhoršením stavu kůže) nebo některá běžná onemocnění.

Obdobná opatření platí i pro ty, kteří trpí seboreou. Také toto onemocnění, jehož příčiny dodnes přesně neznáme, může zhoršit stres, počasí, hormonální změny nebo chyby ve skladbě jídelníčku.

Pěnová pomoc pro kůži

Pokud vy nebo někdo z vašich blízkých ekzémem či seboreou trpí, jistě hledáte na trhu vhodné přípravky, které by váš boj s těmito vleklými nemocemi usnadnily. Takovým je i mycí pěna Mediket Ictafoam. V rámci testování ji vyzkoušely i naše testerky. Jak se jim osvědčila?

Pěna Medicet Ictafoam mě nadchla. Mám seboreu ve vlasech a občas se mi udělá i jinde. Líbí se mi, že přípravek je ve formě pěny a může se používat po celém těle i ve vlasech. Při problémech pěnu vetřu do postižené části a nechám chvíli působit. Úporné svědění postupně mizí a kůže se uzdravuje. Konečně přípravek, který opravdu zabírá. Moc doporučuji,“ chválila testerka Verone.

Líbí se mi, že přípravek je ve formě pěny 
a může se používat po celém těle i ve vlasech."

Přípravek jsem vyzkoušela jak na pokožku hlavy, tak na pokožku těla a musím říct, že jsem byla velmi překvapena. Jelikož jsem atopik, byla jsem hodně zvědavá, jak budu tento přípravek snášet. Opravdu musím potvrdit, že mě pokožka přestala svědit a po pár dnech jsem viděla i vizuální zlepšení stavu pokožky. Opravdu jsem s tímto výrobkem spokojena a určitě jej doporučím svým přátelům, známým i rodině,“ zhodnotila testerka momis79.

Přípravek jsem vyzkoušela hlavně v obličejové části – největší problémy mám na nose, čele, a u kořene nosu mezi obočím, šupinky někdy i v obočí a praskliny v uších a za ušima. Úleva při používání přišla celkem rychle, zklidnění je opravdu znatelné, po použití mne seborea nesvědí a hojí se i praskliny za ušima. Po 4 týdnech používání mám už jen velmi mírné obtíže, na čele už nejsou místa, kde jsem problém měla, ani znát, jinde už jsou znatelná mnohem méně a hlavně opravdu nesvědí. Další problémové místo je na počátku vlasů a v týle – i tam je problém už téměř vyřešen. I začervenání mizí. A v místě největších potíží mi přestaly vypadávat vlasy. Jsem opravdu spokojená, vůbec jsem tak skvělý účinek nečekala, budu si kupovat i nadále,“ přidala se testerka jajda69.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat