Komentáře k článku

Siraellen 12.11.2019

čtu knihy

konatovka 10.11.2019

Ach jo, je tomu možné věřit. V osmi letech se mnou nikdo toto nezkoumal, sedmedesátka se mi blíží a věřit tomu? Ani náhodou, nemám nějaké problémy. :-O

verča 09.11.2019

Kyby ti "vědci" raději dělali něco užitečného! Ale to oni ne, museli by zvednout zadek a namáhat neduživé tělo , práce bolí! Radši budou pěkně v teplíčku při kafíčku pomaloučku "bádat". Nedivme se pak, co z nich leze. Alzheimrem a demencemi trpí hlavně duševně "pracující".Totiž V zdravém těle zdravý (i) duch.

ovace 08.11.2019

potřebujeme se zbavit těžkých kovů, proto jím velké množství chlorelly

nea 07.11.2019

Zase jste moudrá jak......... Plácáte nesmysly.

Alena 06.11.2019

Je to právě naopak a také je to o tom, že i když už starší člověk nemá tu vitalitu, jako za mládí, hlavně nebýt pohodlný a stále něco dělat, vyrábět,třeba kreslit, blbnout s Angličtinou, cokoliv, prostě být živý.

atinka 06.11.2019

osobně mě oslovil letitý výzkum dr.Caroline Leaf ,která zkoumá mozek,vysvětluje jak fungujeme ,čím si budku poškozujeme a čím jí rozvíjíme,chráníme,najdete yutube např.Stres aj....mluvený překlad do slovenštiny.v češtině vyšly knížky ,,Zapněte si svůj mozek" ,,Co mi vyplo mozek",hodně pozitivní a fajn,srozumitelné i pro normální lidičky,a hodně můžeme ovlivnit my sami...takže se stáří ani alzhaimrouše nebojím ....

Mat 06.11.2019

Tohle ale úplně odporuje tomu, že Alzheimera mají mnohem častěji lidé velmi vzdělaní, než ti jednoduší. Naopak se soudí, že vysoká inteligence a přepínání mozku zrovna v tomhle ohledu z nějakého důvodu škodí.

beruskaberuska 06.11.2019

Známá pracuje na dementním oddělení v Rakousku a jedním z jejích pacientů je také 70tiletý inženýr, který dělal pro NASA. Vyjímkou nejsou lékaři a jiní vysokoškolsky vzdělaní lidé. Tak nevím...

Mat beruskaberuska 06.11.2019

Přesně tak, je to spíš opačně než uvádí článek, častěji se vyskytuje u inteligentních a vzdělaných lidí.

helus 06.11.2019

Ráda luštím křižovky a hraji paměťové hry.

Danka 06.11.2019

A proto jsou specializované ústavy pro lidi postižené Alzheimerem plné bývalých doktorů a učitelů? Nesmyslný výzkum.

eva 06.11.2019

Dnešní doba vyzdvihuje jen jedince, kterým příroda nadělila dobrou paměť. Ostatní lidé jsou pro ně odpad. A to si říkají inteligence.

Trémon eva 06.11.2019

Obávám se, že dnešní doba paměť nepodporuje, když si všechno lidé najdou na internetu. Lidé si pamatovali telefonní čísla, teď je mnohdy neznají, ani když je volají každý den, někdy dávají těžko dohromady i svoje. My jsme na základce museli znát z hlavy vzorce do fyziky a matematiky, zatímco dnešní školáci mohou používat tabulky, aby si nezaplácali hlavu něčím zbytečným.

aster Trémon 06.11.2019

To s těmi vzorci není nejlepší příklad - je sice fakt, že se to po nás chtělo zpaměti, ale důležitější je, umět ty vzorce odvodit - ale to učitelkám nevonělo, protože to samy neuměly. Jinak souhlasím.

glady 06.11.2019

tomu nevěřím

Marie 06.11.2019

Všichni moji blízcí se nevzdělávali, měli moudrost života. a ani ve vysokém věku netrpěli demencí...

vera 06.11.2019

Výborně, problém s dementními starými lidmi je vyřešen. Jestliže osmileté dítě nezvládne ten test, bude utraceno. A co když budou ve stáří dementní právě ti vědci?

Dana 06.11.2019

Proč se děsit něčeho co možná vůbec nepřijde ? Osobně si myslím, že genetická zátěž je rozhodující.V naší rodině,kde se traduje dlouhověkost, se žádný předek demence nedožil.Hlavně si udržovat pozitivní myšlení, to je myslím základ kvalitního života i ve stáří.

Minute_OOOO 06.11.2019

Je to dost pokrácený text. Tvrdit, že pracovat rukama znamená, že ten člověk nejspíš bude po sedmdesátce dementní, je trochu ujeté*16* Naopak, když člověk ruce nepoužívá již jako malé dítě, zakládá si na demenci spolehlivě, což se projevuje už ve výsledcích absolventů základních škol a už je vidět na srovnávacich testech OECD. Šmatlání prstíky po displeji mobilu a jeho nahodilé vysledky, které přivádějí rodiče i prarodiče v úžas a vytržení, ovšem není dobrým příkladem manuální zručnosti, je to spíš cesta k zatracení *6* - narýhovat mozek nepomůže a způsobuje závislost. *3*

budoucí sklerotik 06.11.2019

vždy jsem byla myslím celkem inteligentní i když jak říkal J. Hašek: inteligentní štěně bernardýna vyměním za gramofon. V 66 jsem celkem ok akorát mám problém si vzpomenout ina některá slova, vidím je před očima ale nedokážu to vyslovit. Vzpomenu si až později, tak uvidím, zda taky zblbnu... moje 86 máma už je dost dětinská ale ještě to ujde.

kamila76 05.11.2019

Nevím co bude? Raději nepřemýšlet!

aster 05.11.2019

Hm, uvidím za 20 let a pak dám vědět - možná....*8*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat