Komentáře k článku

Eva 18.04.2020

Obdivuji Marii!!! Já tohle nedokážu! Podařilo se mi díky čokoládám, zmrzlinám a dalším nadměrně konzumovaným sladkostem dosáhnout hmotnosti, která mě vyděsila! Bylo už mi malé nejen spodní prádlo, ale i prstýnky... Zdravě jsem se na sebe nas....štvala, a zhubla za uplynulých 6 týdnů 13kg (bílkoviny, zelenina, oříšky, semínka...). Doufám, že se vyhnu jo-ju. Nakročeno mám dobře. U mě to bylo hlavně o mozku...

xxkouckaxx 17.04.2020

tak tohle dobře znám:-p

Marie 16.04.2020

Nevím, jím celý život jen oběd a večeři. Sladké nemusím, pochutiny vyjímečně. Je mi 70 měřím 157 vážím 56 kg. Jsem spokojená a zdravá. Miluji maso uzeniny vyjímečně.

Lenošná kuchařinka 16.04.2020

Mám často hlad a zjistila jsem, že hlavně, když jím taková ta prázdná jídla. Třeba sladkosti apod, to se můžu přecpat a pořád mám nepříjemný pocit hladu. Já teda jídlo dost flinkám, mám 50 kilo a ne ane přibrat. Ale když jím 5x denně pravidelně a hlídám si, aby byla strava vyvážená, tak je to ok. Jenže já jsem líná si to hlídat. Tak se nacpu sladkostma nebo chlebem a rohlíkama. A tak to dělám už 66 let asi to nezměním :D :D

helus 16.04.2020

Občas mě popadne veliký hlad.

jrk 16.04.2020

helicobacter

Siraellen 16.04.2020

v poslední době mám velký hlad

Andy 16.04.2020

Jedl bych, ale bohužel není co.

vivi11 16.04.2020

bohužel mám hlad stále

glady 16.04.2020

někdy mívám pořád hlad...

Rudolf 16.04.2020

To možná bude úplně jinak. Trávicí systém je složitá věc a s věkem degraduje, tak jako všechno ostatní. Jinak řečeno, tělo hlásí hlad, pokud nemá dostatek využitelné potravy. Důležité je vědět jak to v těle probíhá. Je to složitá věc, tak jenom stručně. První problém začíná rozkousáním potravy. Velké kusy potravy prostě trávicí systém nezvládne řádně zpracovat protože lidé nejsou ochotni tomu dát to hlavní - to jest čas na řádné rozkousání! To je první problém. Druhý problém je s ním úzce spojený. V žaludku dojde na tzv. štěpení za pomoci žaludeční kyseliny tedy HCL. Není li potrava řádně rozkousaná, nemá kyselina šanci zpracovat potravu v celém objemu, tedy uvnitř těch nerozkousaných kousků. Následné další zpracování (trávicí enzymy) už nemá šanci s tímto hendikepem něco udělat a tak se do těla tudíž dostává špatně natrávená strava, kterou organismus nedokáže využít. A tak ji buďto vyloučí, nebo při velké dávce uloží, zejména do podkoží, pro pozdější likvidaci. No a tělo stále pochopitelně hlásí hlad. To je ten důvod proč to člověka stále nutí jíst! To je doufám jasné. Průvodním jevem špatného zpracování stravy bývá nadměrná plynatost. Pokud tedy někdo trpí obezitou, základem vyšetření musí být za prvé kontrola chrupu, za druhé kontrola hladiny žaludeční kyseliny. Taková vyšetření se u nás zásadně nedělají. Dále nedostatek kyseliny nutí slinivku k nadměrné produkci trávicích enzymů, aby se hendikep vyrovnal. A přetížená slinivka má pochopitelně tendenci zkolabovat na tisícero způsobů. Takového nešťastníka poznáte i bez lékařských znalostí. V obličeji má výrazně povadlé rysy, lidově řečeno strhaný obličej. Je to riziková záležitost první kategorie. Třeba rakovina slinivky je asi to nejhorší co by vás mohlo v životě potkat. Že to má na kvalitu života špatný vliv je jasné. Je zapotřebí s tím něco dělat a osvěta by měla jít v první linii. Jinak přeji dobrý den.

ovace 16.04.2020

v poslední době jím opravdu hodně

nea 16.04.2020

Dbám na pravidelnou stravu.

kamila76 16.04.2020

To je mlsota - musí se nastavit řád!

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat