Radost ze života se pojí se štěstím

„Co je štěstí? – Muška jenom zlatá!“ Na tuto otázku neexistuje obecně platná odpověď, protože štěstí je velmi rozmanité a pro každého znamená něco jiného.

„Nic není tak sexy, jako radost ze života,“ prohlásila jednou americká herečka Susan Sarandon. A má naprostou pravdu. Radost ze života je spojená se spoustou pozitivních vlastností jako sebevědomí, optimismus, radost a také štěstí. Člověk, který má radost ze života, má dobrou náladu po celý den, a dokáže krásu najít i v malých věcech všedního života. Pro šťastný život je potřeba správný životní postoj – pozitivní myšlení, dobré vztahy v rodině a mezi přáteli a vnitřní spokojenost se sebou samým.

Co se tedy skrývá za takzvaným štěstím? Neurotransmitery – hormony štěstí. Když tělo tyto hormony vylučuje více nebo méně, má to vliv na naše vnitřní pocity. Naše tělo reaguje na úspěchy a pozitivní vlivy okolí. Stav štěstí je tedy správně namíchaný koktejl z šesti neurotransmiterů (dopaminu, serotoninu, endorfinů, noradrenalinu, fenetylaminu a oxytocinu) a dalších faktorů štěstí.

Jaké jsou faktory štěstí?

Sociální vztahy

Je dokázáno, že materiální věci jako auta, klenoty nebo kabelky nás neudělají šťastné dlouhodobě. Experti doporučují obklopit se lidmi, které vás milují a ze kterých máte dobrý pocit. Investujte svoje peníze raději do zábavy s rodinou, partnerem nebo přáteli. Vzpomínky na čas, který jste strávili s lidmi, které máte rádi, jsou mnohem hodnotnější a trvalejší.

 

Zdraví

Kdo se dobře cítí, má většinou i dobrou náladu. Protože naše zdraví má vliv na naši spokojenost a tím na náš pocit štěstí. Pokuste se naslouchat vlastnímu tělu, protože když se nebudete cítit dobře po tělesné stránce, může to negativně ovlivnit i vaši psychiku.

 

Uspokojující práce

„Nejdřív práce, potom zábava.“ Samozřejmě chodí člověk do práce především vydělat peníze, které potom může utratit podle chuti ve svém volnu. Přesto je důležité zvolit si takové povolání, ve kterém se budete cítit spokojení, abyste do práce chodili rádi. Čím více schopností a dovedností budete moci ve svém povolání uplatnit, tím spokojenější a motivovanější budete.

 

Osobní svoboda

Život si užíváte v přímé úměře k tomu, jak volní, svobodní a nezávislí se cítíte. A při tom není rozhodující, jestli vaši svobodu omezuje kamarád nebo šéf. Pokud máte pocit, že se dusíte, potřebujete nutně více volnosti. Zapomeňte na mobil a počítač a soustřeďte se na vlastní život. Vaše sny, vaše cíle, váš opravdový pocit štěstí.

 

Smysl života

Protože když nevíte, jakým směrem se váš život ubírá, chybí  motivace jít dál. Dělejte to, co určuje váš cíl. Když vám bude jasné, proč něco děláte, pak vás to bude i víc bavit a budete si jistější.

 

Vnitřní postoj

Spokojení lidé nepotřebují pokaždé zvláštní příležitost, aby byli šťastní. Je to o jejich pozitivním životním postoji, který jim pomáhá rozpoznat krásné věci života, i když jsou třeba malé a neviditelné. Úsměv na tváři může vykouzlit pěkné počasí, milé setkání na ulici nebo malý osobní úspěch v práci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat