Ti nejlepší z nejlepších. I chleba vyhrává soutěže

Sto lidí, sto chutí. Co se však týče pečiva, tak panuje vzácná shoda. Bez chleba by nebyl život tak skvělý! Můžete ho mít s lepkem i bez, naslano i nasladko. A když o něm navíc víte, že má působivý nutriční profil schvalovaný renomovanými experty, radost je dvojnásobná! Který určitě stojí za ochutnávku?

Upéct si domácí rohlíky je pro vás sice lákavé, ale nereálné. Víte, že když jim neodoláte, budete se zanedlouho potýkat s nadýmáním či střevními potížemi. Důvod? Máte potíže se sekundární intolerancí pšeničného lepku, zkrátka a dobře jej snášíte o něco hůř než všichni ostatní. V podstatě dochází k tomu, že vaše tělo neumí rozštěpit fragmenty lepku na fragmenty neškodné, tak, jak to dokáže tělo zdravého člověka.

Jak zjistit, kde je pravda?

Pokud se intolerance, alergie nebo dokonce celiakie lékařem nebo s pomocí domácího testu, který je v dostání v lékárnách, potvrdí, můžete přejít na bezlepkové pečivo, jehož nabídka je na současném trhu, i díky Penamu, naštěstí pestrá. Vysokého hodnocení během testování od našich čtenářek bety.cz dosáhly bezlepkové výrobky z řady Vitacelia, právě od společnosti Penam, a to především chlebík Celio.

„Krájený Chlebík Celio má tak akorát hrubé plátky, namazání máslem nebo pomazánkou nebyl problém, chlebík se nedrobí a díky lněným a slunečnicovým semínkům i příjemně chutná, je opravdu lahodný.,“ chválí výrobce Katarína, ale i další nadšené testerky. Z těchto produktů jsou však stejně nadšení i odborníci!

Zasloužené vítězství v tvrdé konkurenci

Dne 20. 7. 2020 byly vyhlášeny výsledky 7. ročníku soutěže „Cena PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek“. V kategorii potraviny pro zvláštní výživu středního a velkého podniku byl oceněn právě bezlepkový chlebík CELIO z výše uvedené řady Vitacelia od Penamu, který obstál v konkurenci 17 společností s celkem 48 výrobky. A že zaslouženě, o tom není pochyb.

Pro řádné přihlášení do soutěže bylo nutné dodat přihlášku, laboratorní analýzu výrobku nebo čestné prohlášení o výživové hodnotě dané dobroty a nakonec pro hodnocení také výrobek samotný, jež komise, složená z odborníků Potravinářské komory České republiky, Výzkumného ústavu potravinářského v Praze, Vysoké školy chemicko-technologické a dalších institucí testovala.

Když chleba, tak pro všechny!

Stejným způsobem získal ocenění i tolik oblíbený žitno-pšeničný toustový chléb, a to v kategorii bezpečnost a kvalita potravin středního a velkého podniku. Shoda expertů s chutěmi našich čtenářek je přitom maximální. I u nich si žitno-pšeničný toustový chléb získal nemalé sympatie.

Je unikátní vysokým podílem žitné celozrnné mouky a technologií výroby. Byl vyroben podle Cechovní normy a doporučuje jej i pan Ing. Ivan Mach, CSc., zakladatel Aliance výživových poradců ČR.  Díky ultra čisté výrobě nepotřebuje zbytečnou chemii, neboť obsahuje především kvalitní vitální kvas, slunečnicová semínka a bílkoviny. Nejen naše čtenářka Sue o něm řekla, že určitě stojí za ochutnání.

Od snídaně po večeři

„Má skvělou strukturu, nedrobí se a je úžasně měkký a chutný. Díky vysokému podílu žitné mouky má skvělé výživové hodnoty, takže se hodí i jako zdravá svačinka. Ideální je ho podávat opečený, ale nezklame ani v čerstvé podobě naslano i sladko. Velkým plusem je i absence patek, což jsem zatím u žádného jiného toustu neviděla,“ popisuje Sue. Toast je přitom určený pro všechny, kdo lepek snášejí. U Penamu si zkrátka všichni přijdou na svoje a do dalších ročníků soutěže mu přejeme další oceněné výrobky!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat