Komentáře k článku

Siraellen 14.03.2021

Nikdy jsem Nad tím nepřemýšlela

Vasti1 10.09.2020

naštěstí nejsme úplně stejní, to by to bylo k zbláznění

kamila76 06.09.2020

něco na tom bude

Milan 06.09.2020

Které pohlaví řídí bezpečněji podle vás? To je primitivní otázka provokující levným způsobem k výlevům emocí. Na silnici se nepohybují jen 2 skupiny = muži a ženy, ale mnohem víc a různě početné skupiny. Kolik je na silnici kamioňáků a kolik řidičů osobáků? Jak velká je skupina kamioňáků k počtu kamioňaček? A kolik máme na silnici 50letých kamioňáků a kolik kamioňaček? Kdo si při koupi vozu víc vybírá auto podle síly motoru a kdo (i třeba nevědomky) si vybere auto s lépe viditelnou barvou? Neumožňuje silné auto "drzejší" chování na silnici? Jaká věková skupina cítí potřebu nám to všem na silnici "ukázat" a jak je početná? Pro kterou skupinu je auto hobby a jak je početná u žen a u mužů? Pro kterou skupinu je auto jen nutný stroj k přesunu z bodu A do bodu B? Kdo z nich má pak zákonitě větší praxi, protože ho to víc baví a tak i víc jezdí? Která věková skupina vás překvapí usilovným bržděním při přijíždění ke křižovatce se zelenou? Protože, co kdyby tam skočila červená, že. Nechá se skupina, pro kterou je auto hobby, snáz vyprokovat k závodění? A jak se chová na silnici skupina, která řídí ten nepříjemný stroj? Jak početná je skupina řidičů-řidiček, kteří mají odbočovat doleva a jedou už 4 kilometry předem v levém pruhu? A jak na tuto situaci, při které předčasně blokují levý rychlejší pruh, budou reagovat ostatní skupiny? Která skupina sleduje širší provoz, a která jede s klapkami na očích a sleduje jen auto před sebou? Zamyslete se spíš nad tím, ke které skupině patříte a zda svých chováním nevyprovokujete neuvážené jednání ostatních řidičů. Když jedete za pomalým autem, které několik kilometrů v hustém provozu blokuje levý rychlejší pruh, nebo auto před vámi jede, že mu nestačíte a před každým prázdným kruhovým objezdem prudce zastaví, že mu div nenabouráte zadek, tak vás lehce přepadne chuť, někde ho riskantně předjet. Já tvrdím, že příliš opatrná jízda vede ke zvýšení počtu nebezpečných situací pro ostatní řidiče a řidičky. Ke které skupině patříte? Nemusíte to vytrubovat do světa. Spíš se zamyslete, kolik spěchajících řidičů jste naštvali, když při odbočování vlevo jste nenajeli do středu křižovatky, ale čekali jste na volnou křižovatku a mezitím těm za vámi tam skočila červená. Ti naštvaní řidiči, kteří spěchají do práce, pak budou náchylný k chybám a agresívní jízdě. Na 1.místě není jen vaše bezpečnost, ale BEZPEČNOST a PLYNULOST provozu. MP

Michaela Straková 05.09.2020

"...nehodovosti, jejíž nejčastější příčinou je rychlá jízda a menší respekt k pravidlům" Nejčastější příčiny nehodovosti jsou nepřiměřená rychlost, nepozornost, nevěnování se řízení, nedání přednosti v jízdě, nedodržování bezpečné vzdálenosti atd. Rychlá jízda není nutně totéž co nepřiměřená rychlost, a nepřiměřenou rychlostí může být naopak i nepřiměřeně pomalá jízda!

xxkouckaxx 05.09.2020

osobně nejsem zastáncem takového poměřování - je to o jedinci , ne o pohlaví

aster xxkouckaxx 05.09.2020

Naprosto souhlasím - tyto "poměřovačky" podle mně vymýšlejí zakomplexovaní mužíčci a stejně zakomplexované feministky...*6*

nea 05.09.2020

je to velice individuální

vera 05.09.2020

Automobiloví závodníci jsou většinou muži. Z žen si pamatuji jen Elišku Junkovou. Co se týká běžného řízení automobilu v silničním provozu - nemůžete tvrdit, že všechny ženy jsou špatné řidičky nebo všechny ženy jsou dobré řidičky a právě tak ne všichni muži jsou jen dobří nebo jen špatní řidiči. S mou matkou a s mým manželem by nikdo podruhé do auta nesedl. Jeden můj přítel řídil tak, že jsem s ním odmítala jezdit. Hubu si můžu rozbít sama. Moji synové jezdí dobře a bezpečně. Já jezdím od 18 let, nejprve na motorce, pak v automobilu, řídila jsem i Š 1203 a to byla sakra potvora. Jezdím pomaleji a dodržuji předpisy. Lidé se se mnou nebojí, jen synové mi vytýkají, že nepředjíždím. Ralley jsem se nikdy neúčastnila. Zacouvám i jezdím s přívěsným vozíkem.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat