S objednáním k lékaři by ženy neměly otálet

Vzpomenete si, kdy jste byly naposledy u ženského lékaře? Prozradíme vám symptomy, při kterých je nejlepší se ke gynekologovi objednat ještě dnes.

Návštěvu ženského lékaře považuje mnoho žen za nepříjemnou povinnost, kterou musí alespoň jednou do roka podstoupit. Ale někdy je důležité si u lékařky domluvit ještě termín navíc. Protože stejně jako dokáže poznat příznaky rakoviny prsu, je také schopný nebo schopná, odhalit další zdravotní rizika. Při těchto příznacích proto s objednáním rozhodně neotálejte.

Když se objeví intermenstruační krvácení

Délka periody se liší u každé ženy. Všem by ale mělo být jasné, že mezi menstruacemi by se žádné krvácení objevit nemělo. Pokud se u vás intermenstruační krvácení objeví, může se jednat o projev hormonální poruchy, ale i o vážnější onemocnění, které je potřeba lékařsky vyšetřit.

Bolesti při styku

Pokud nezkoušíte neobvyklé sexuální pozice, pak byste nikdy neměla při styku cítit bolest. Pokud takové obtíže máte, je nejlepší rada navštívit lékaře. Důvody bolestí mohou být různé, proto byste měla své bolení umět co nejpřesněji popsat.

Nepravidelná perioda

Pokud jste se na ni doteď mohla vždy spolehnout, je nepravidelnost důvodem zajít k lékaři. Nepravidelná perioda může být zapříčiněná mnoha důvody, které počínají změnami životního stylu přes záněty až po myomy.

Neobvykle silná perioda

Silnou menstruaci mnoho žen bere jako normální. Ale silné krvácení, které vás například v noci nutí vstávat, abyste si vyměnila hygienickou potřebu, může být také znakem vážného onemocnění. Především pokud je vaše perioda silnější, než bývala, měla byste jednat rychle. Příčinou totiž může být hormonální abnormalita nebo mimoděložní těhotenství. Proto silné krvácení nikdy nepodceňujte.

PMS ovlivňuje váš život

Určitou podrážděnost před začátkem periody znají všechny ženy. A většina žen na PMS a jeho zákeřnosti jako neutišitelný hlad, poruchy spánku a výkyvy nálad jednoduše rezignovala. Je-li ale vaše PMS tak silné, že významně ovlivňuje průběh dne, měla byste si o tom se svojí lékařkou promluvit, protože se za tím může skrývat i deprese. 

Svědí a štípe

Jakmile se ve vaší intimní oblasti objeví vyrážka, svědí to nebo nepříjemně zapáchá, je i v tomto případě nutná návštěva lékaře. Protože vedle neškodných zánětů to mohou být i příznaky sexuálních chorob, které dokonce můžete přenést na svého partnera.

Neobvyklý výtok

Pravidelný výtok je naprosto normální, změní-li se ale jeho barva, konzistence nebo vůně, měla byste zpozornět. Sice by takové příznaky mohly způsobit i nějaké léky, ale může za tím být i takové onemocnění jako cukrovka, infekce, nebo dokonce rakovina.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat