Vaginální problémy rozhodně nepodceňujte

Poznáte, kdy vaše vagina není úplně v pořádku? Svědí, pálí nebo dokonce cítíte bolest při sexu? To jsou jasné znaky, které byste neměla brát na lehkou váhu. Jen tak můžete možné následky minimalizovat.

V intimní oblasti žen snad neexistuje žádný tak malicherný problém, který byste mohla ignorovat. Vždy se jedná o dosti zásadní potíže, které navíc mohou mít i zásadní dlouhodobý vliv na vaše zdraví a kvalitu nejen sexuálního života. Víte, kdy rozhodně zajít k lékaři?

Svědění

Suchá kůže ve vaginální oblasti může být následek mnoha příčin. Možná nosíte nevhodné spodní prádlo, máte alergickou reakci na nový sprchový gel nebo máte kvasinkovou infekci. Pokud svědění nezmizí ani po několika dnech, navíc máte zčervenalou a nateklou kůži, měla byste se rozhodně nechat vyšetřit lékařem. Mimochodem pokud se svědění objeví po intimním styku, pak zřejmě špatně snášíte kondom nebo lubrikační gel.

Bílé puchýřky

Bílé puchýřky ve vaginální oblasti byste neměla ignorovat nikdy! Může to být doprovodný jev vaginálního herpesu. Také byste v žádném případě neměla mít žádný sex, a to ani za použití kondomu. V tomto případě na nic nečekejte a vyhledejte lékaře tak rychle, jak jen to bude možné.

Pálení při močení

Bolesti na toaletě jsou typickým znakem zánětu močového měchýře. V každém případě je dobré se nechat odborně vyšetřit, protože zánět močového měchýře je bakteriální onemocnění, kterého se bez správné medikace nezbavíte. Navíc neléčený se může lehce proměnit v chronické onemocnění. 

Zápach

Pokud máte pocit, že vaše vagina zapáchá kysele nebo po rybách, může to také znamenat, že právě probíhá bakteriální onemocnění. To vzniká relativně snadno, například pokud si příliš dlouho nevyměníte tampon, nebo se hodně sprchujete, jste sexuálně nadmíru aktivní nebo také když kouříte.

Výtok

Bílý výtok (hustý, tekutý, čirý nebo mléčný) je naprosto normální. Tím se tělo čistí a udržuje tak vaginální oblast ve zdravém a vyváženém prostředí. Ale pokud má výtok podobu spíše hrudkovitou jako čerstvý sýr, vyhledejte lékaře. Může to znamenat, že trpíte kvasinkovou infekcí a na tu potřebujete vhodné léky. Příčinou bývají antibiotika nebo léky proti bolesti, ale také stres. Kvasinky jsou vysoce nakažlivé, proto byste se měla po dobu léčby vzdát sexu.

Krvácení

Krvácíte mezi jednotlivými menstruačními cykly? Nebo jste zjistila krvácení na toaletě? Pak byste měla neprodleně vyhledat lékaře. Takové krvácení může svědčit o hormonálních potížích, mohou ale být vyvolané i antikoncepcí nebo menopauzou. Krev, která se objeví po sexu, by mohla být znakem pro virus nebo onemocnění tkáně. Také pokud krvácíte během těhotenství, jeďte okamžitě do nejbližší nemocnice a žádejte vyšetření.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat