Zdánlivě bezpečné útočiště před koronavirem

Cestující ve veřejných dopravnách prostředcích, kolegové v práci nebo zaměstnanci supermarketu – víte, u koho máte největší pravděpodobnost se nakazit koronavirem?

Během loňského roku se náš domov stal tím největším útočištěm. Poté, co byly zakázané všechny volnočasové aktivity, trávíme mezi vlastními zdmi mnoho času. Jenom snad rychlý nákup, cesta do zaměstnání nebo procházka v parku dokážou trochu narušit každodenní rutinu. Ale nakonec se nejraději vracíme do jistoty vlastního bytu. Nebo ne?

Nejnakažlivější osoba

Do obchodu nebo do zaměstnání se bát nemusíte. Podle nové studie totiž osoba, od které se pravděpodobně nakazíte novým typem koronaviru, je váš manžel nebo přítel. Analýza univerzity na Floridě, která byla zveřejněná v časopisu „JAMA network Open“, je šance nakažení se od partnera právě ta nejvyšší.

Riziko vlastního bytu

Analýza se zakládala na 54 studiích, které byly provedeny ve 20 zemích na 78 000 účastnících. Podle výsledků udávali pacienti ve více než jedné třetině případů (asi 38 procent), že onemocnění COVID-19 jim předal jejich manžel. Na druhém místě jsou rodinní příslušníci a blízcí příbuzní. Kde se ovšem nakazil manžel nebo vaši příbuzní, tedy zbývající dvě třetiny nemocných, už analýza neuvádí.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat