Zákeřné příznaky infekce ledvin

Onemocnění ledvin nikdy neberte na lehkou váhu! Neléčená infekce v těle nadělá pěknou paseku a ve většině případů vyžaduje hospitalizaci. Jakými způsoby se projevuje? Podívejte se do toaletní mísy a kontrolujte svůj krevní tlak!

Infekce ledvin je stav lékařský známý jako pyelonefritida. Může se objevit, pokud trpíte infekcí močového měchýře nebo močových cest. V takových případech bakterie cestují po močovodu (trubice, která spojuje ledvinu s močovým měchýřem). S pyelonefritidou se přitom častěji setkávají ženy, které k ní jsou náchylnější. Mezi nejohroženější skupinu pak patří ty mezi 15 až 29 lety, ženy těhotné, s cukrovkou nebo oslabeným imunitním systémem. Jak infekci ledvin poznáte? Těmito projevy dává najevo svoji přítomnost!

Bolesti zad

Infikovaná ledvina je nafouklá a způsobuje tlak v dolní části zad. Možná si tedy myslíte, že jste opět „jen“ rozlámaní ze sezení u počítače, ale nemusí tomu tak být, zvlášť když k tomu všemu ještě mnohem častěji chodíte na toaletu. Nutkání na záchod, i když je váš močový měchýř téměř prázdný, bývá jedním z klasických příznaků infekce ledvin.

Bolest při močení

Protože infekce ledvin, tedy zánět celé močové trubice, infiltruje tkáně a nervová zakončení močových cest, aktivuje tím receptory bolesti v této oblasti. Výsledkem je, že se při vykonávání malé potřeby kroutíte bolestí. Někdy se v moči objeví i červené krvinky, takže se „odpadní tekutiny těla“ zbarví doruda. Nezřídka je moč i zakalená, za což může směs krvinek a bakterií, v opravdu závažných případech můžete vidět i hnis. S tím souvisí také zápach moči. Nedělejte však ukvapené závěry, pokud je to váš jediný příznak. Zakalená, silně páchnoucí moč může být známkou dehydratace.

Horečka a zimnice

„Klasická“ infekce močového měchýře horečku normálně nezpůsobuje, takže jakmile se tělesná teplota zvýší, jedná se o varovný signál. Znamená to, že se infekce dostala až do ledvin a tudíž tělo zvyšuje svoji imunitní odpověď.

Mdloby a závratě

S tím, jak neošetřená infekce ledvin postupuje do krevního oběhu, způsobuje zmatek po celém těle. Cévy se rozšiřují a dochází k poklesu krevního tlaku. Klidně tak zaznamenáte točení hlavy a mdloby. Vyhledejte lékařskou pomoc, stejně jako u předchozích varovných signálů, stav vyžaduje léčbu antibiotiky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat