Připravte se správně na zimní výběh

Zima a chladné počasí by nás přece neměli odradit od naší oblíbené aktivity! I v zimě se dá běhat a podle mého je to i příjemnější, než běh v létě v horku! Poradím vám, jak se na zimní běh pořádně připravit!

Běhání v zimě je skvělým způsobem, jak se udržet v kondici, trávit více času venku a připravit se na jarní běžeckou sezonu, má jistá specifika, která je potřeba znát. V první řadě je důležité volit správné oblečení a nezapomenout na důležité doplňky jako čepice a rukavice, které ochrání Tvé končetiny a hlavu před chladem. Před výkonem se vždy svědomitě zahřej a nezapomeň doma reflexní prvky, pokud plánuješ běh ve tmě.

Oblečení

Oblékni se vždy, jako kdyby bylo venku tepleji, než je, když vycházíš z domu, měla by ti dokonce být i trochu zima.
Místo jedné tlusté vrstvy zvol raději více tenkých, abys mohla teplotu pohodlněji regulovat. Nejspodnější vrstvu by mělo tvořit funkční oblečení, které dobře odvádí pot a na tu vnější je nejvhodnější použít lehkou bundu, co vás ochrání před deštěm i větrem. Určitě je dobré dbát i na kvalitní obuv do které se vyplatí investovat. Také si nezapomeň vzít čelenku, nebo čepici, ať ti nemrzne hlava a určitě si vezmi i rukavice.

Zahřátí

Než se rozeběhneš, zkus se nejdřív trochu zahřát, rozhýbej klouby ať se tvé tělo připraví na výkon.

Pitný režim

Dej si pozor na dehydrataci, sice máme v zimě pocit, že se tolik nepotíme, ale tělo vylučuje stejně vody jako i v jiném ročním období. Pokud se chystáš na delší běh, nezapomeň se před během napít a hned jak přijdeš domů, tak běž doplnit tekutiny!
Klidně si vezmi i nějaké pití s sebou, dnes už je na trhu tolik praktických lahví, které ti nebudou překážet.

Pozor na přeceňování sil

V chladných dnech a špatném počasí se raději drž v rozumné vzdálenosti od domova a během běhu se řiďte vlastními pocity. Je skvělé naplánovat si cíl a pak si ho s pocitem zadostiučinění odškrtnout. Pokud si ovšem naplánuješ 15kilometrovou trasu a po 6 km zjistíš že už nemůžeš, podlamují se ti nohy a stěží popadáš dech, je důležité si v takové chvíli přiznat, že dneska prostě není tvůj den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat