Správný detox podporuje hubnutí

Náš životní styl je rychlý a plný stresu, takže uvolňující a detoxikační fáze tělu velmi prospívají. Navíc můžete při detoxikační kúře i zhubnout.

Snídaně, oběd a večeře – většina z nás jí minimálně třikrát denně. To nám sice na jedné straně dodává energii, ale na straně druhé do těla dodáváme také spoustu škodlivých látek, které s e v něm hromadí. Těch jsou plné především průmyslově zpracované potraviny a k takovým se řadí už třeba obyčejná houska. Toxiny v těle zpomalují metabolismus, cítíme se unavení a máme problémy s koncentrací.

Co je detoxikační kúra

Detoxikační kúra může v takovém případě být jako čerstvý vítr pro naše buňky. Co je pro to potřeba? Nejdůležitější je nekonzumovat žádnou pevnou stravu – a to po dobu až několika dní. Jinými slovy – co naše babičky nazývaly postním obdobím, je dnes označováno jako detox nebo dokonce „juice cleanse“. A to už nezní tak moc lákavě. Jediný rozdíl je, že naše babičky při detoxikaci pily zpravidla jen vývar, my máme v současnosti trochu větší a hlavně chutnější výběr.

Jak to funguje

Při čisticí kúře nahradíte zkrátka všechny svoje běžné pokrmy jen čerstvě vymačkanou šťávou z ovoce a/nebo zeleniny. Cílem je tělo co možná nejvíce očistit a umožnit mu nový osvobozující pocit. Zatím není jednoznačně prokázáno, že to funguje, ale jíst několik dní jen ovoce a zeleninu je pro tělo dobré tak nebo tak.

Vytvořte si plán

Nejdůležitější je mít plán a připravit se. Nastavte svoji mysl na to, že několik dní budete bez pevné stravy a zvolte si k tomu správný čas. To znamená nejen soukromý, ale i pracovní život by měl fungovat bez problému. A naplánuje si také dostatek odpočinku – choďte brzy do postele a buďte hodně času na čerstvém vzduchu. Nakonec uvidíte, že jste pro svoje tělo udělali opravdu hodně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat