Poznejte tajemství krásných a zdravých nehtů

Zlomil se vám další nehet? To je ale nemilé! Zkuste takovým situacím předcházet pomocí teplého mléka. A proč rozhodně investovat nějakou tu korunu do podkladového laku a zodpovědně používat rukavice?

Nejsou vaše nehty tak docela v kondici, protože se třepí, lámou a slábnou doslova před očima? Možná se na nich podepsala dezinfekce, kterou v době pandemie skutečně nikdo nešetří. Anebo že byste v péči něco zanedbali? Na tyhle chyby odborníci upozorňují asi nejčastěji! Nemáte s nimi co dočinění i vy?

Rukavice jako nutnost

Úklid s drsnými a dráždivými prostředky, mytí nádobí i obyčejná procházka venku. To jsou situace, které rukavice přímo vyžadují.

„Nezáleží na tom, kolik krému nebo výživného oleje budete používat, důležitá je hlavně prevence. Pokud nejsou vaše nehty chráněné vůči chemickým látkám, nízkým teplotám i mechanickému poškození, dojde k porušení jejich horní vrstvy a tím i zhoršení celkového stavu,“ vysvětluje dermatoložka Renée Beach, která vede soukromou praxi v americkém Torontu.

Teplé mléko nejen na spaní

Křehkým nehtům i popraskané kůži okolo nich udělá dobrou službu obyčejné mléko. Tenhle fígl neznáte? Jde o osvědčenou babskou radu. Mléko jakožto tekutý zdroj posilujících bílkovin nejprve mírně zahřejte ve větší misce. Do ní pak ponořte prsty alespoň na deset minut. Překvapí vás sametově hebká pokožka i pohled na lesklá a vyživená nehtová lůžka, která přímo září spokojeností.

Základem je správný podklad 

Protože byla nehtová studia kvůli koronaviru dlouho uzavřená, řada žen musela vzít manikúru do vlastních rukou. Ovšem těch, které se při tom drží správného postupu, není mnoho. Kardinální chybou je třeba vynechávání podkladového laku. Ten zajistí lepší přilnavost následného barevného „nátěru“ a zabrání vzniku nehezkých žlutých skvrn, kterých se těžko zbavuje. Jenže má i další cenné vlastnosti. Většina těchto produktů totiž obsahuje složky, které nehty regenerují. Mohou tedy jejich kvalitu, vizáž i odolnost hodně vylepšit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat