Komentáře k článku

Luky 05.08.2022

Zdravím, správné potraviny jsou pro snížení cukru nezbytné, ale není to pouze o skladbě jídelníčku. Silný vliv má celková životospráva. Sepsal jsem 14 kroků a změn návyků pro dlouhodobé snížení cukru a udržení hladiny na bezpečné úrovni. Článek najdete zde https://www.blendea.cz/jak-snizit-cukr-v-krvi-co-nejrychleji/ :) Přeji hezký den

Uzap 17.03.2021

Tohle zatím řešit nemusím (Naštěstí) Ale všem kteří touto nemocí trpí přeji aby se s ní poprali jak nejlépe to jde☝️

Siraellen 16.03.2021

zatím jsem to neřešila

Petr Šauman 15.03.2021

Vážení, pisatel tohoto článku si neuvědomuje, že daleko horší než vysoká je nízká hladina cukru (hypoglykémie), kdy jde akutně o život. Při vysoké (hyperglykémie) akutně o život nejde. Účinný lék proti hypoglykémii je cukr, tato důležitá informace je často zamlčována. Tak cukr prosím nedémonizujte, protože ho potřebujeme a je pro život nezbytný. Dále si pisatel protiřečí, že vysoká hladina cukru v krvi vede ke vzniku cukrovky. Je to nesmysl, nevede, protože to už cukrovka je. Zdravý člověk nemůže mít vysokou glykémii, i když jí sladké. Zdravím. https://cs.wikipedia.org/wiki/Hypoglykemie

Stašu 15.03.2021

Mám cukrovku asi rok ze začátku to bylo celkem horor než jsem si zvykl na novou stravu. Protože jsem dřív pracoval v těžkém průmyslu tak stravu jsem měl velmi vydatnou .,ale po roce diety podle diabetoložky se mi cukr ustálil a dneska mužů i jídla která jsem zbožňoval dříve, ale samozřejmě s mírou a hlavně v malém množství .......dnes už ok

Fanda Stašu 15.03.2021

Držím palce,vím o čem to je.Aktivně jsem sportoval manualně pracoval,pak přišla nemoc,embolie plic,aritmie a léky poškodily štítnou žlázu svalové bolesti, přestal jsem se hybat a bylo to v ......Nyní se modlím ,aby otevřeli bazeny,to je jediný pohyb kdy nemám bolesti. Dia.lékařka nam říká ,že svůj vagon žrádla jsme si sežrali.

Jana 15.03.2021

Můj manžel má cukrovku. Vše, co je v článku může, nemá s tím problém, kromě zeleného čaje. Ten musel vysadit. Prostě mu nedělal dobře. Nesmí jíst brambory nebo jen velmi opatrně a jenom někdy.

Emilie 15.03.2021

při cukrovce jablka, ořechy a vše co píšetre dr zakazuje, jediné co je zdravé je ta skořice!

Miroslav 15.03.2021

Dietoložka mi jablka zakazuje a o ostatatním ovoci nechce ani slyšet.

Petrunice 15.03.2021

S diabetem svého dítěte žiji již 11 let, edukuji jak diabetiky, tak například pedagogy diabetických dětí. Hladinu cukru v krvi sníží pouze inzulin, či fyzická aktivita - kdo prokáže, že i něco jiného, dostane Nobelovu cenu. Nečekejte, že když si upečete třeba například štrůdl, a místo cukru použijete jakoukoliv umělou náhražku cukru, nebo přidáte více skořice, že budete mít nižší hladinu cukru v krvi. Nebudete. Fakt ne. Stačí si pořídit senzor ke kontinuálnímu měření glykemie, a uvidíte, co je na radách v tomto článku pravdy. Autorovi článku bych doporučila před uveřejněním článku konzultovat tento s diabetology či nutričními sestřičkami. Nedej bože, aby se lidé ducha mdlého těmito radami řídili, mohli by si také docela dost ublížit a poškodit zdraví.

Fanda Petrunice 15.03.2021

Napsala jste to přesně. Bral jsem 60 jednotek inzulínu,Cukr snížil jen inzulín nebo pohyb. Inzulínu mě zbavil pobyt v nemocnici NA Karláku a pan docent Matoulek. Během pobytu,vážil jsem 170kg, smíte přijímat potraviny 3200J. Pro informaci 100g chleba 800J. Po dobu 14 dnů,shodíte okolo 15kg. a inzulín už rok nepíchám jen držím dietu 6500J. Po zavření bazenú mi cukr okamžitě stoupnul,snižuji ho pohybem.Když budu chodit 90 minut cukr se sníží z 8jednotek na 5 pět. To samé u dlouhodobého cukru,průrměr za dva měsíce ze 6 na 5.

Ladislav 14.03.2021

Jsem zvědav zda to zabere

Petrunice Ladislav 15.03.2021

Vězte, že nezabere.

Robert Held Ladislav 15.03.2021

hlavne si davejte pozor na piti jablecne stavy, ktera ma v sobe koncentrovanou vysokou hladinu fruktozy (ovocny cukr), ceho vysledkem je pribirani na vaze a samozrejme i riziko zvysene hladiny cukru v krvi...ve vsi skromnosti doporucuju za den snist maximalne 2 jablka (syrová se slupkou), urcite ne koncentrovanou jablecnou stavu, navic bez vlakniny (a to autor se ani nenamahal napsat, jake dle neho ma clovek vypit denne mnozstvi) aby si neuskodil :-) jablecnou stavu by nemel pit vlastne nikdo a uz vubec ne diabetik a kdyz uz, tak jen v minimalnim mnozstvi jako chutovku :-)

Vlasta Motlová 14.03.2021

léčím se 21 letjenom práškama

xxkouckaxx 14.03.2021

zrovna mi diagnostikovalo cukrovku a učím se s tím žít

Siraellen 14.03.2021

nic takového nemám

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat