Účinné snížení hladiny cukru v krvi je možné i bez léků

Rizikové faktory pro vznik diabetu II. typu jsou nadváha a vysoká hodnota cukru v krvi. Existují ale prostředky, se kterými tomu můžete velmi lehce zabránit. A kdo cukrovkou už onemocněl, může stávající hodnoty snížit.

Jak říká staré přísloví – jsme to, co jíme. A strava je skutečně alfou a omegou našeho života. Jak ji poskládat, aby prospívala i našemu zdraví? Sven-David Müller, výživový expert z Berlína, zná tajemství potravin, které dokážou snížit hladinu cukru v krvi, a to i už při probíhajícím diabetu.

Jablka

Pektin zajistí, že cukr z potravin přijímá tělo pomalu. Na snížení stačí pít po dobu tří měsíců čistou jablečnou šťávu.

Ořechy

Pravidelná konzumace jedné plné hrsti ořechů působí blahodárně na srdeční systém a také na hladinu cukru.

Česnek

Sirné složky česneku posilují účinnost hormonu inzulinu. Buňky díky tomu mohou lépe vstřebávat cukr z krve.

Ryby

Omega-3 mastné kyseliny působí příznivě při nadváze, poruchách metabolismu lipidů, inzulinové rezistenci a vysokém krevním tlaku. Velké množství jich najdete v lososech, tuňáku a sardinkách.

Skořice

Tohle koření snižuje cukr téměř stejně efektivně jako léky. Skořice zlepšuje dokonce funkci slinivky břišní. A stačí si přidat denně trochu do kávy nebo čaje.

Hořčík

Minerální látka má vliv na enzymy, které ovlivňují regulaci cukru v krvi. A skutečnými bombami plnými hořčíku jsou dýňová semínka.

Vitaminy skupiny B

Nesnižují jenom hladinu cukru v krvi, ale také předcházejí diabetickému poškození nervů. Hodně vitaminu B1 je například v obilných klíčcích.

Zelený čaj

Podle studií zmenšuje riziko onemocnění diabetem a snižuje koncentraci cukru v krvi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat