Za svalové křeče v nohou nenese vinu jenom dehydratace

Takové křeče v lýtku se dají přirovnat k těžkému utrpení. Přičítáte je tomu, že málo pijete? Možné to je. Ale rýsovat se vám může také žilní choroba. Anebo je to vizitka špatně fungující štítné žlázy!

Silně bolestivé pnutí v dolních končetinách je nepříjemné samo o sobě. Dostaví-li se navíc ve večerních hodinách, může značně komplikovat usínání i spánek samotný. Tíží tento problém i vás, přičemž se uklidňujete tím, že když navýšíte pitný režim, všechno se spraví? Je pravda, že nedostatečný příjem tekutin bývá příčinou svalových křečí, ale ne ve všech případech. Co dalšího stojí v jejich pozadí? A máte se bát?

Žilní chorobu nelze vyloučit

Odborníci varují, že záškuby ve svalech jsou typickým počátečním symptomem chronického žilního onemocnění. Mimochodem, aktuální statistiky uvádějí, že jím trpí zhruba 60 procent tuzemské populace. Vyplývá z nich také, že náchylnější jsou k nim ženy. Lékaři se netají ani tím, že mnoho pacientů tyto varovné příznaky ignoruje, což je však příslib budoucích závažných komplikací.

Přičíst můžeme i štítné žláze

Štítná žláza je odpovědná za mnoho probíhajících tělesných procesů. Reguluje například metabolickou rychlost a zachovává kostní hmotu, zatímco ovlivňuje termoregulaci i trávicí a srdeční funkce. Pokud z nějakého důvodu nepracuje správně, hovoříme buď o hypotyreóze (snížená funkce), nebo hypertyreóze (zvýšená funkce). Vás by měl zajímat první z uvedených stavů, neboť tuto obtíž zpravidla provází záněty a křeče dolních končetin, stejně jako citlivost na chlad a takřka permanentní malátnost.

Konzumace alkoholu se může vymstít

Není žádným tajemstvím, že nadměrná konzumace alkoholu si se zdravím a dobrou kondicí vůbec nerozumí. Ostatně, jak by mohla? Mívá tlumivé účinky na centrální nervovou soustavu, prohlubuje úzkosti, poškozuje játra, zhoršuje činnost oběhové soustavy a nahrává vzniku krevních sraženin. Nadbytek „metly lidstva“ rovněž dehydratuje organismus a připravuje ho tak o potřebný hořčík  obojí s křečemi přímo souvisí. Alkohol sám o sobě rovněž zvyšuje produkci kyseliny mléčné, jejíž přemíra ke stahům svaloviny hodně přispívá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat