Před spaním si dejte šálek lahodné kávy

Chcete se dobře vyspat a udělat něco pro své zdraví? Pak si před spaním dejte šálek dobré kávy! Nevěříte?

Káva před spaním může být našemu zdraví velmi prospěšná! Ano, čtete správně. Expert na spánek Michael J. Breus doporučuje takzvané „Nap-A-latte“, a to především před odpoledním spánkem, protože to je pro naše tělo skutečná bomba.

Proč pít kávu před spaním

Kolem poledne a po obědě nás od efektivní práce často zdržuje únava a ospalost. To by takový poobědový šlofíček přišel nejednomu z nás určitě vhod. A to zvlášť tehdy, pokud jste si před spaním dali kávu. Kofein obsažený v kávě se totiž svojí molekulární stavbou podobá látce adenosinu, který způsobuje naši únavu. Adenosin tak tělo odbourává právě během spánku. Zatímco kofein z kávy tak může na uvolněných receptorech rychle zaujmout svoje místo. Než se ale až k těmto receptorům dostane, trvá to asi 25 minut. Pokud si tedy před spaním dáte šálek kávy, může kofein po probuzení působit mnohem efektivněji. A vy se budete cítit dvakrát tak plní energie!

Po obědě kávu a rovnou do postele

Takže si po obědě připravte černou filtrovanou kávu, nechte vychladnout a vypijte ji potom až těsně před odpoledním spánkem. Budík si nastavte na 25 až 30 minut a vstávat budete odpočatí a plní energie do zbytku dne. Ale pozor! Tohle funguje jen během krátkého odpoledního spánku! Rozhodně nečekejte stejný efekt po dlouhém nočním spánku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat