Poslech ptačího zpěvu má nečekané účinky na zdraví

Může vám ptačí zpěv pomoci k lepší paměti i koncentraci? To víte, že ano! Také vám prý dodá optimismus, upraví hodnoty krevního tlaku a utlumí bolesti hlavy. Prospěšný je i pro nespavce i epileptiky.

Ptačí zpěv je častým a velice oblíbeným předmětem vědeckého bádání. Ptáte se na důvod? Těch je hodně. Onen zvuk, který svými něžnými tóny budí přírodu každé ráno, bývá totiž nejen příjemný na poslech, mívá i překvapivé vedlejší účinky. Nevěříte?

 Zázrak, který je k mání pro všechny

„Ptačí hudba je zvláštní v tom, že nás fyzicky uvolňuje, ale zároveň kognitivně stimuluje,“ odhaluje první tajemství americký odborník přes zvuk Julian Treasure, který je autorem mnoha knižních publikací. Tento specialista použil projev opeřených tvorů i k vývoji bezplatné mobilní aplikace. Ta podle něj zvyšuje pracovní produktivitu tím, že zlepšuje motivaci, paměť i koncentraci, přičemž snižuje únavu. Příznivé ohlasy uživatelů potvrzují, že něco takového skutečně funguje. A prý na výbornou! Ovšem prokazují to i jiné zdroje…

Ticho! Naslouchám se a léčím se

Ptačím zpěvem a jeho vlivem na člověka se dlouhá léta zabývá i psycholožka Eleanor Ratcliffe, jejímž působištěm je britská vysoká škola University of Surrey. I ona na základě svých poznatků dospěla k názoru, že poslech „cvrlikání“ zbavuje pocitu vyčerpanosti a přináší spoustu pozitivních a romantických emocí. Zmíněná expertka se netají ani tím, že tímto způsobem se také můžete efektivně zbavit i bolestí hlavy a nespavosti. Takže ano, jde o zaručený lék, který si můžete dopřát kdykoli se vám zachce. A světe, div se, pomáhá i jinde a jinak.

Blaho nejen pro ženy

Američtí vědci se zase domnívají, že hudba zvířecích pěvců zmírňuje premenstruační syndrom, normalizuje krevní tlak a skvěle se uplatní při epilepsii. Z jejich úst se rovněž ozývá, že tento léčivý zvuk příznivě ovlivňuje regeneraci organismu a posiluje imunitu, čímž omezuje pravděpodobnost chronických onemocnění. Tak nastražte uši, ať vám nic neunikne!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat