Pozitivní myšlení doslova ubíjí stres

Stále více lidí trpí v současnosti stresem, který nezřídka vede až k vyhoření. Proto vám přinášíme tipy, jak se zbavit stresu.

Stres je běžná reakce těla na probíhající změny v oblasti psychiky nebo emocí. Stres pomáhá tělu vyrovnat se s novou situací. Může být pozitivní – například pokud vás čeká důležitá zkouška, stres vám pomůže vytříbit smysly a pracovat lépe. Problémem je v okamžiku, pokud stresový podnět přetrvává bez možnosti odpočinku.

Abyste předešli možným důsledkům stresu jako jsou v počáteční fázi podrážděnost, deprese, panické ataky nebo smutek, máme pro vás několik užitečných tipů, jak mu předcházet.

Změňte svůj pohled na stres

Heslo je pozitivní myšlení. To se sice lehce řekne, ale pokud změníte svoje vzorce myšlení, uděláte obrovský krok proti stresu. V mnoha situacích nám zkrátka nezbývá nic jiného, než akceptovat, že je právě teď vyřešit nemůžeme nebo že danou lhůtu nedodržíme.

Začněte s meditací

Meditace pomáhá našemu tělu se zklidnit a vypnout. Proto stačí už jen to, abyste každý den věnovali několik minut relaxačním technikám. Stejný efekt má i joga a autogenní trénink.

Povídejte si sami se sebou

Možná se vám to zdá směšné, ale skutečně i rozhovorem se sebou samými můžeme odbourat stres. Ve stresových situacích je naprosto povolené si zaklít a rozzlobit se. A pokud jste spíše introverti, sáhněte po deníku a z frustrace se vypište.

Aktivní uvolnění

Po těžkém dni si možná přejete nejvíc padnout do postele nebo na pohovku a nechat se unášet jakýmkoli televizním programem. Ale tenhle způsob vám pomůže jen trochu. Mnohem lepší je uvolnit se aktivně, například sportem, pohybem na čerstvém vzduchu nebo setkáním s přáteli.

Jezte zdravě

I strava je velmi důležitá. Příliš tučné nebo sladké jídlo není právě to nejlepší na snížení tlaku. Místo toho byste měli vsadit raději na energetické jídlo, hodně vody a čerstvé ovoce a zeleninu. 

Buďte offline

Chytré telefony nám umožňují být neustále „v obraze“. To ale znamená, že k zastižení jsme i my pro ostatní – pro šéfy i zákazníky. Je ale velmi důležité po práci vypnout, proto bychom měli ve svém volném čase nechat telefon prostě v kabelce nebo rovnou vypnout.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: www.helpguide.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat