Vyspěte se i v těhotenství dorůžova

Nemůžete usnout a ke všemu se v noci pořád budíte? Vyzrajte na těhotenskou nespavost tím, že si pohlídáte denní pitný režim a častěji vyrazíte na procházku. A proč si jít vždy lehnout ve stejnou hodinu?

Spánek v těhotenství? Ten je potřeba „jako sůl“! Ale mnohdy bývá takřka nadlidským úkolem. Jen těžko si lze s větším bříškem udělat náležité pohodlí. Když se k tomu ještě přidá častá potřeba na toaletu, bolavá pánev, namožená záda a návaly horka, znamená to jediné – další bezesnou noc. Nebo ne? Zkuste si kvalitní noční odpočinek pojistit, maminko! Jak?

Pijte v průběhu celého dne

Optimální pitný režim je v radostném očekávání dvojnásob důležitý. Všechno začíná a končí vodou, která pomáhá tělu vstřebávat základní živiny, přičemž je transportuje do buněk a krve, odkud putují do placenty a tedy i k samotnému plodu. Udává se, že gravidní žena by měla vypít něco mezi osmi a deseti sklenicemi. Co to má společného se spánkem? Čím více vody si dopřejete během dne, tím menší žízeň a potřebu doplňovat tekutiny budete mít ve večerních hodinách. To zase sníží noční návštěvy toalety. Alfou i omegou je tedy průběžná hydratace!

Buďte aktivní, svede to divy

Ačkoli mnohé nastávající maminky mají z fyzické aktivity strach, protože se obávají, že pohyb miminku uškodí, lékaři tyto obavy vyvrací. Doporučují třeba chůzi, což je činnost přímo blahodárná. Ulevuje totiž od bolestí zad, omezuje riziko gestačního diabetu a zlepšuje krevní oběh, čímž tlumí křeče v nohou. Právě ty noční odpočinek mnohdy ztěžují, proto jsou procházky spojením příjemného s užitečným. Mimochodem, aktivita v těhotenství podle některých studií může zkrátit i dobu porodu.

Spánková rutina má své opodstatnění

Uléhat každý den ve stejnou hodinu? Tomu se říká spánková rutina. Možná se vám tento způsob kdovíjak nezdá, ale spolehlivě funguje. Tělo si na stanovený harmonogram totiž zvykne, takže se vám usnadní usínání. Přečtete si před tím třeba kapitolu knihy, nebo se nechte od partnera namasírovat. Cokoli vás uklidní a pohladí vaši psychiku, to zajistí hezké sny!

Zdroje: momjunction.com, whattoexpect.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat