Bez zbytečného strachu se vám bude žít lépe

Mezi vámi a vaším štěstím stojí často jenom strach. Abyste si mohli začít užívat život plnými doušky, měli byste se svým strachům rozhodně postavit. A překonat je!

Přemýšlíte někdy, jak by váš život vypadal, kdybyste v minulosti v jistých situacích reagovali jinak? Možná si říkáte, že kdybyste měli víc odvahy, pustili byste do vlastního podnikání. Nebo kdybyste se nebáli odmítnutí, mohli jste studovat něco úplně jiného… Někdy vám strach může zachránit život a někdy je to jediná překážka ke štěstí.

Nebojte se ukončit vztah

Není už váš vztah stejný jako na začátku? A ačkoli byste si to velmi přáli, představit si, že jste třeba za pět let s partnerem bok boku a šťastni, se vám příliš nedaří? Pak je lepší udělat konec. I když se bojíte, že zůstanete sami a opuštění. Jen tak můžete sobě i partnerovi dovolit jít si za štěstím. A nakonec uvidíte, kolik výhod může mít svobodný život.

Nebojte se změnit práci (a přestěhovat se)

Město, ve kterém žijete vás nudí? Nebo se dennodenně stresujete v práci? A přesto máte strach to změnit. Jasně, každý začátek je těžký. Ale abyste vedli takový život, jaký skutečně chcete, budete se muset v prvním kroku postavit především svému strachu. Stále totiž platí, že kdo neriskuje, nic nezíská.

Nebojte se výzev

Dostanete šanci na nový projekt nebo novou pozici? Pak ji chytněte a nepusťte! A to i když na vás spadne mnohem více odpovědnosti a hlásek ve vaší hlavě vám říká, že to nezvládnete. Nějaký dobrý důvod to asi má, že si šéf vybral zrovna vás.

Nebojte se jet sami na dovolenou

Strach ze samoty známe všichni. U někoho je jen trochu silnější než u jiného. Ale tato obava by vám neměla bránit se občas vydat na cestu sami. Vaše kamarádka vás pozvala na svatbu, ale vy nemáte partnera? Nevadí! Party si můžete užít stejně a možná více než s partnerem. Chcete jet na dovolenou? Tak si sbalte kufry a vyrazte! Vždycky se s někým seznámíte a cestovat sám už je dnes dokonce trendy.

Nebojte se stát si za svým

Existují lidé, kteří svůj názor prosazují až příliš jako jedinou možnou pravdu. Pokud máte někdy jiné mínění, nebojte se si za ním také stát. Nebojte se bojovat svými argumenty – podpoříte tak nejen svoje sebevědomí, ale posunete celou diskusi. A pokud se ukáže, že se mýlíte, pak alespoň budete vědět, proč.

Zdroj: názory autora






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat