Barvy, které vám vykouzlí úsměv na tváři

Proti špatné náladě bojuje každý jinak. Zatímco jeden si dá něco sladkého, druhý si jde zasportovat, pustí si oblíbenou hudbu nebo se obklopí barvami. Nejvíce prý pomáhá modrá, zelená, oranžová a žlutá. Nechcete na ně také mrknout, když jsou tolik zázračné?

Barvy jsou s emocemi úzce propojeny. A to dokonce víc, než jsme si ochotní připustit. To, jak účinkují, závisí nejen na jejich odstínu, ale i jasu. Některé nás přimějí k hlubokému zamyšlení, díky jiným zase přestáváme cítit hlad, únavu nebo bolest. A na které se dívat, když chceme mít dobrou náladu a optimismu na rozdávání? Tyhle jsou správnou volbou!

Modrá je dobrá. Je to vážně tak!

Modrá je velice relaxační barva – tedy alespoň podle psychologů. Ti také upozorňují, že ačkoli působí chladným dojmem, člověk se jejím vlivem cítí klidně a soustředěně. Odstín moře má i nesporné léčivé vlastnosti, neboť přispívá k normalizaci tlaku, podporuje správné dýchání, zmírňuje průběh onemocnění a tlumí migrénu. Zajímavý „medikament“, nemyslíte?

Žluté není nikdy dost

Četně vědecké výzkumy potvrzují, že žlutá doslova rozjasní náladu a takřka okamžitě zvýší hladinu energie. Takovému dopingu se asi nikdo nebrání! Možná si ji oblíbíte i pro to, že příznivě ovlivňuje sebedůvěru, harmonizuje vnitřní rovnováhu a probouzí intuici. A účinkuje skutečně rychle!

Zelená jako radostná vzpruha

Lékaři se shodují v tom, že zelená je nejpříjemnější barvou pro oči, které by na ni mohly hledět celé hodiny. Nemá vliv ale jenom na zrak. Čistí totiž mysl od chmurných myšlenek, snižuje úzkost a stimuluje kreativní myšlení. Je balzámem pro celou nervovou soustavu a podobně jako modrá zmírňuje bolesti.

Oranžovou proti melancholii

Oranžová je odstín, který podle odborníků revitalizuje nejen celý prostor, ale i duši. A pozor, údajně hodně zlepšuje i komunikační dovednosti. Při pohledu na záplavu vzrušující oranžové můžete být také empatičtější, kreativnější, odvážnější a sebejistější. I to se hodí…

Zdroje: 99designs.com, countryliving.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat