Polodrahokamy nejen ozdobí, ale dodají i energii

Záliba ve špercích s drahokamy, polodrahokamy a dalšími kameny není z hlediska historie nic nového. Již archeologické nálezy dokazují, že kameny ve všech svých podobách přitahovaly lidskou pozornost od samotného počátku. Kámen svého nositele chránil, zdobil jej a pomáhal mu. Krystaly různých polodrahokamů sloužily jako ochranný amulet před uhranutím zlými silami i jako krásný šperk.

Ve všech starých kulturách kameny vypovídaly o postavení a moci svého nositele. Lidé také věřili v magické a léčivé účinky kamenů, což ve středověku ještě více prohloubil rozvoj astrologie a alchymie (například hledání kamene mudrců, výroba zlata apod). Ty nejkrásnější a nejvzácnější z nich pak zdobily korunovační klenoty vladařů a panovníků, kterým propůjčovaly sílu, energii a moc.

I v dnešní době považujeme šperky s drahými kameny či polodrahokamy za nenahraditelné společníky a pomocníky, potýkáme-li se v životě s nějakými překážkami, či chceme získat více energie, lepší nápady nebo se před něčím chránit. Dnes si povíme něco o tom, jak s pomocí kamenů získat více životní energie a potlačit únavu.

Červený jaspis

Červený jaspis patří do skupiny vysoce energetických kamenů (je to krystal vitality). Má sílu nejen zvednout náladu, když se cítíme energeticky vyčerpaní, ale pomáhá šetřit energii, abychom mohli snášet své každodenní povinnosti, které nám život předhodí, s energií a nadšením. Pokud se cítíte vyčerpaní a unavení bez ohledu na to, jak dlouho spíte, červený jaspis vám pomůže s revitalizací. Kdykoli máte pocit, že vaše životní síla je vyčerpána každodenními okolnostmi, jednoduše si do kapsy vložte červený jaspis, který vám pomůže se znovu zvednout a načerpat energii.

Karneol

Neexistuje lepší způsob, jak probudit energii z kořenové čakry a sakrální čakry, než mít u sebe karneol. Tento omlazující krystal má sílu vylepšit váš přirozený drive, zvýšit pozitivní vibrace, zablokovat negativní energii a zvednout náladu tak, abyste se cítili živí a v dobré náladě. Karneol vás nejen energeticky povzbudí, ale také zvýší vaše odhodlání dělat věci bez pocitu tlaku nebo stresu. Místo toho vám pomůže dosáhnout vašich cílů s lehkostí, protože podporuje cirkulaci energie a navozuje pocity motivace.

Tygří oko

Jsou dny, kdy máte pocit, že prostě nemáte sílu dělat ani ty nejjednodušší práce? Pokud vám to zní povědomě, pak je tygří oko pro vás tím pravým kamenem. Tento kámen je jedním z energetizujících krystalů, který zvyšuje vaši přirozenou vitalitu, sílu, odvahu a motivaci, i když máte pocit, že vám nic z toho nezbylo. Pomůže vám efektivně využívat energii, aniž byste jí plýtvali, a dodá vám nesmírnou vůli a odhodlání. Navíc má pozitivní vliv na vyvážení hormonálního a metabolického systému, který je odpovědný za cirkulaci energie těle, a pomáhá tak eliminovat energetické i biologické příčiny nedostatku energie.

Citrín

Pokud vám nedostatek energie brání v rozvíjení vašeho plného potenciálu, může vám citrín dodat právě to, co potřebujete. Citrín v sobě nese revitalizující sílu Slunce a pomáhá vám začít nový den se vzrušením a vášní. Má velmi pozitivní vliv na výdrž fyzického těla, udrží vás vzhůru a duchem přítomné, pokud se potřebujete na něco soustředit. Díky tomu se vám každodenní úkoly budou dařit s menší mírou stresu a pocity vyčerpání.

Červený korál

Červený korál je silným ochranným kamenem a byl považován za dar od bohů. Chrání před projevy násilí, otravou či lupiči. Pomáhá udržet soustředění a zahání nervozitu, strach a paniku. Přináší klidný spánek a zahání noční můry. Věří se, že je-li věnován dítěti jako dar, zajistí mu ochranu a zdraví. Přitahuje lásku a štěstí.

Rubín

Rubín má velmi dlouhou historii. Hinduisté nazývali rubíny ratnaraj, což znamená „král vzácných drahokamů“. Díky své barvě je v léčitelských kruzích přiřazován k oběhové soustavě. Údajně posiluje srdce, krevní oběh a má prý schopnost zmírňovat zrakové potíže. Nejblíže má k lidem narozeným ve znamení štíra, lva či berana. Je tím správným kamenem pro ty, kteří potřebují dodat motivaci a chuť do života. Probouzí totiž sílu Marse, který se nebojí jít si za svým.  Používá se k dodání odvahy a sebevědomí. Je to kámen vhodný pro vůdce, jelikož pomáhá rychle se rozhodnout a dodává odhodlání. Zároveň harmonizuje kořenovou čakru, tlumí pocity hněvu a zahání negativní myšlenky.

Jak přesně kameny a krystaly používat?

Mějte je v kapsách

Nejjednodušší způsob, jak získat přístup k revitalizující energii těchto krystalů, ať jste kdekoli, je umístit je do kapes. Obzvláště pokud máte rušný den a potřebujete mít dostatek energie, abyste zvládli vše, co jste si naplánovali.

Mějte je u sebe když se probouzíte

Když vám zazvoní budík a vy celí rozespalí zmáčknete tlačítko „odložit“, sáhněte po svých energetizujících krystalech. Umístěte je na své tělo a nasávejte jejich energii, abyste se dostali do stavu bdělosti.

Používete je při cvičení

Pokud si chcete zacvičit, jít na procházku nebo vyrazit na túru, vložte si je do kapsy nebo držte jednu v ruce, abyste se při cvičení mohli naladit na jejich energii.

Zdroje: cosmiccuts.com, klenota.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat