Sluneční svit přímo ovlivňuje naše chování

Chcete se seznámit nebo investovat do akcií? Dobrým pomocníkem je kupodivu slunce. Jeho paprsky zahřejí vaše srdce, peněženku i zdraví!

Český spisovatel, novinář a dramatik Karel Čapek kdysi řekl, že bychom počasí měli žehnat, neboť je společným tématem lidí, kteří si nemají o čem povídat. A vyjádřil to trefně! Na počasí ale nestojí jen váznoucí rozhovory. Zdá se totiž, že klimatické podmínky úzce souvisí také s lidským chováním, flirtováním a dokonce i financemi. Jak na nás působí třeba horké sluneční paprsky, kterým se v létě nelze vyhnout?

Potím se, ale mám úsměv od ucha k uchu

Z mnoha aspektů počasí je právě to slunečné nejvíce spojováno s optimismem. Je prokázáno, že předchází depresím, zlepšuje náladu a zvyšuje hladinu energie. V nejteplejších měsících roku bychom tedy podle všeho měli být obecně spokojenější, přívětivější a veselejší. Dost možná i zdravější, protože sluneční svit má příznivé účinky také na imunitu. Jenže pozor, v létě se dějí i jiné pozoruhodné věci!

Teplo jako vzpruha ekonomiky?

Jistý americký výzkum odhalil, že hosté, kteří navštěvují restaurace a kavárny v bezmračných dnech, dávají obsluze mnohem štědřejší zpropitné. Z azurového nebe netěží jenom číšníci a servírky, ale i investoři, protože registrují lepší návratnost akcií, což odkryl zase jiný výzkum. A teď si představte, že paprsky, před kterými se obvykle chráníme opalovacím krémem, kromě peněženky otevírají i lidská srdce.

Dneska je pěkně, chci se seznámit!

Na základě studie francouzského psychologa Nicolase Guéguena bylo zjištěno, že snad nic flirtu nepřeje tolik, jako horké klima. Jmenovaný odborník vyslal do ulic atraktivního muže, který ženy bez doprovodu žádal o schůzku a telefonní číslo. Míra úspěšnosti byla 22 procent. Ovšem jenom tehdy, když bylo hezky! Jakmile se zatáhlo, získal fešný „lovec“ kontakt i příslib setkání pouze v 15 procentech případů. Takže ano, slunce přeje i seznamování! Tak toho využijte, dokud svítí ostošest…

Zdroje: theconversation.com, researchgate.net






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat