Esenciální santalové dřevo je olej s mnoha účinky

Venku se dost ochladilo a dny se neustále zkracují. Zase si tedy domácnost zútulňujeme esenciálními oleji a uklidňujeme se příjemným světlem aromalamp. Už jste si přičichli k santalovému dřevu? Usměrní rozbouřené hormony, zatočí se stresem, normalizuje tlak a léčí nachlazení!

Máte rádi aromaterapii, exotiku a jemné dřevité vůně? Pak by ve vašem esenciálním arzenálu nemělo chybět omamné santalové dřevo. Tento olej je již celá tisíciletí neodmyslitelnou součástí ajurvédské i tradiční čínské medicíny. Silné slovo má však i při výrobě parfémů a různých pečujících kosmetických produktů. Jaké má účinky a proč se k němu budete vždycky rádi vracet?

Autorita pro rozbouřené hormony

Hormonální nerovnováha se projevuje všelijak a ani jeden z jejích otravných příznaků se nedá považovat za extra příjemný. Víte o tom své? Měli byste vědět, že tento tekutý pomocník harmonizuje celý organismus, který kromě toho, že přináší vnitřní pohodu, také reguluje hladinu hormonů. Bodem navíc je pak to, že má příznivý vliv na libido a působí jako mocné afrodiziakum, proto může odvrátit nejednu partnerskou krizi.

Útlum stresu a normalizace tlaku

Další přednosti santalového dřeva prokázala nedávná rakouská studie uskutečněná Vídeňskou univerzitou. Z jejích poznatků jednoznačně vyplývá, že vdechování jeho vůně téměř okamžitě tlumí stres a normalizuje krevní tlak, díky čemuž omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob.

Voňavý lék nejen na nachlazení

Zmíněný olejíček vykazuje protizánětlivé, antiseptické, antivirové, protiplísňové a dezinfekční vlastnosti. Je prokázáno, že funguje nejen jako přírodní harmonizátor psychiky, ale i ulevující prostředek při nachlazení a svalových křečích. Zároveň urychluje hojení ran a mírní akné a vyrážky. Rovněž účinně zachycuje volné radikály a bojuje proti poškození způsobené oxidačním stresem. Jeho vnější použití také zpomaluje vrásky a omlazuje pleť – stačí ho smíchat s dalším nosným olejem a aplikovat jako běžný krém.

Zdroje: healthline.com, netmeds.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat