Na podzim své pleti dopřejte zelený čaj

Maska ze zeleného čaje napraví škody, které na vaší pokožce napáchalo léto a sluneční paprsky. Zmírní ale i podráždění způsobené aktuálními klimatickými faktory, přičemž omlazuje a zbavuje vyrážek!

Zelený čaj se pije po celém světě již tisíce let. A stejně tak dlouho se opěvují jeho léčivé schopnosti. Ty zahrnují ochranu buněk, zlepšení mozkových funkcí, normalizaci tlaku i prevenci srdečních chorob. Máte tento jedinečný nápoj ve svých domácích zásobách? Jestli ne, měli byste si ho pořídit. Vaše pleť ho právě teď přímo vyžaduje!

Pomoc, která se neodmítá

Podzim je kouzelné období, které z každé venkovní procházky dělá zajímavý vizuální zážitek. My se na barevné stromy a nejrůznější přírodní scenérie nemůžeme vynadívat, pokožka naše nadšení ale už nesdílí. Dává jí zabrat nejen slunce, které je na obloze o něco níž, ale i výkyvy teplot a vítr. Nemluvě o tom, že po létě bývá unavená a sebemenší škodlivý faktor ji ohrožuje dvakrát tolik. Jak jí dopřát to nejlepší? Sáhněte po zeleném čaji. Ten představuje přímo zázračnou podzimní péči! Proč?

Pocítíte skutečně regeneraci

Nápoj, jehož první zmínky jsou staré úctyhodných pět tisíc let, obsahuje polyfenoly a šest druhů katechinů, které vykazují silné antioxidační vlastnosti. Tím napravuje škody způsobené ultrafialovým zářením a snižuje pravděpodobnost rakoviny kůže. Pokud jste uplynulé letní měsíce nestrávili ve stínu, věřte, že je tahle „oprava“ vážně třeba. Jmenované látky bojují také proti volným radikálům a oxidačnímu stresu, což jsou hlavní viníci chatrného zdraví i četných kožních problémů.

Delší mládí chcete

Americká studie z roku 2013 prokázala, že antioxidanty v zeleném čaji mají schopnost omlazovat buňky, a to i ty umírající a značně poškozené. Díky tomu zpomalují stárnutí a zachovají pružnost a elasticitu pokožky. Není to tedy jen fáma, tohle je skutečný elixír mladistvé vizáže!

Úleva při podráždění

Protože to teď venku dost pofukuje, nejeden „majitel“ citlivé pokožky čelí zarudnutí, podráždění, nebo dokonce otokům. I na tyhle svízele ale platí uvedený mocný nápoj! Je to dáno tím, že je protizánětlivý, a jeho blahodárné složky jsou nápomocné i při léčbě akné, ekzémů, vyrážek a dalších nepříznivých dermatologických stavů. Souběžně kůži hydratuje, vyživuje a zjemňuje. Jak si z něj připravit masku? Dvě polévkové lžíce čaje smíchejte se špetkou prášku do pečiva a trochou medu. Směs nechte na důkladně vyčištěném obličeji působit zhruba 15 minut, poté opláchněte. Rozdíl poznáte na pohled i na omak!

Zdroje: healthline.com, 100percentpure.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat