Odstranění tetování je zdlouhavá a finančně náročná procedura

Zvažujete, že se s odbornou pomocí zbavíte tetování, které už se vám ani trochu nelíbí? Proces je to finančně nákladný. A trvá celé měsíce, nebo dokonce roky!

Ke zjištění, že je dnes tetování naprosto běžnou ozdobou těla, se stačí rozhlédnout kolem sebe. Ne všichni majitelé takzvaných kérek z nich ale mají radost. Třeba ze studie výzkumné a technologické agentury Behavio vyplývá, že více než třetina lidí svého tetování lituje, přičemž ho označuje za chybu a mladistvou nerozvážnost. A přesně proto se z odstraňování inkoustových malůvek stává vyhledávaná služba a výnosný byznys. Jak dlouho takový proces trvá? A na co byste se měli připravit, pokud už nechcete koukat na jméno ex partnera, padající hvězdu či čínské písmenko, jehož význam je úplně jiný než jste mysleli?

Ano, trochu se to protáhne

„Kompletní odstranění tetování trvá v průměru dva a půl roku. Jednotlivá ošetření laserem se plánují  s odstupem dvou až tří měsíců, aby se pokožka stihla regenerovat,“ vysvětluje americká odbornice estetické chirurgie a majitelka specializované kliniky Bethany Cirlin. Ta také upozorňuje na to, že pokud se rozhodnete vrátit kůži do původního stavu, měli byste si vybrat zařízení s těmi nejlepšími recenzemi. Nechcete snad, aby tohle celé skončilo nevzhlednými jizvami, se kterými už fakt nic nenaděláte…

Bolí to. Ale jak koho

Asi každého v souvislosti s nápravou „kérky“ napadá, jestli se daný obrázek dá „sundat“ bezbolestně.  Popravdě? Nic příjemného to zřejmě nebude. Na stranu druhou – když jste přežili jeho vytváření, jistě zvládnete i tohle. „Bolest je zcela individuální. Ačkoli se před každým laserem běžně používá znecitlivující krém, řada lidí se i s ním může cítit nepohodlně. Někdo si zase na bolest nestěžuje vůbec, záleží to na konkrétním případu,“ objasňuje výše jmenovaná specialistka.

Proč opalovací krém?

Dávno předtím, než absolvujete první konzultaci na zvolené klinice, si určitě nakupte zásobu opalovacího krému. Je to totiž důležitá příprava. „Jakmile dojdete k přesvědčení, že se svým tetováním nejste spokojení, začněte ho důkladně mazat opalovacím krémem, který obsahuje oxid zinečnatý. Nejčastějším důvodem, proč danou proceduru nemůžeme zahájit, je to, že bylo tetování vystavené slunci,“ přidává dobrou radu specialistka Bethany Cirlin.

Zdroje: glamour.com, info.astanzalaser.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

17 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:52
190 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:49
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat