Pomoc pro lámavé nehty

Hladké, elastické a lesklé – tak by měly vypadat zdravé nehty. Ale odhadem každé páté ženě se nehty lámou. Jak si s takovými nehty poradit, aby se zase leskly zdravím?

Krásné ruce a nohy s hladkými nehty jsou jedním z důležitých faktorů, podle kterých se určuje atraktivita člověka. A platí to nejen pro ženy, ale i pro muže. Bohužel má většina z nás spíše měkké a lámavé nehty.

Časté příčiny lámavých nehtů

Příčiny jsou různé, nejjednodušší vysvětlení je například přílišné namáčení rukou ve vodě, protože nehtové lůžko se skládá ze zrohovatělých buněk, které jsou na sebe naskládané jako lamely. Mezi nimi se nachází cementová substance, kterou dlouhý kontakt s vodou může rozpustit. Následkem je vysušený nehet, který je křehký a lámavý. Podobně na nehty působí čistící prostředky a chemické látky jako třeba odlakovač.

Je příčinou nedostatek?

Samozřejmě kromě běžných příčin mohou být lámavé nehty příznakem nedostatku vitaminů a minerálních látek. Takový nedostatek se objeví při různých jednostranných dietách. Pokud máte tedy křehké nehty, je možné, že vám chybí vitamin A, B, C, biotin, křemík, vápník nebo železo.

Co pomůže

Vyvážená strava je proto velmi důležitá. Kromě toho existují také další jednoduché tipy a domácí prostředky:

Při domácích pracích a všech činnostech, při kterých by vaše ruce přišly na dlouhou dobu do kontaktu s čisticími prostředky nebo jinými chemikáliemi, ochranné rukavice.

Dejte si ne nehty vždy kapku mandlového nebo olivového oleje a jemně vmasírujte.

Také vazelína je na péči o ruce nehty vhodná.

Výrobky s ureou jsou další možností, protože urea přivádí vlhkost a váže vodu. Tím o nehet pečuje a zároveň předchází jeho vysušení.

Dopřejte svým rukám a nehtům olejovou lázeň. Také maska z oxidu křemičitého může nehtům ve výživě pomoci.

Zdroj: life line, healthline







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat