Ozónová terapie ničí choroboplodné zárodky

Ozón je plyn, který je příbuzný s kyslíkem. Dokáže zmírňovat bolesti, podporuje prokrvení a působí proti choroboplodným zárodkům. Jak funguje ozónová terapie?

V roce 1839 objevil fyzik Christian Friedrich Schönbein plyn – ozon, která asi o 30 let později použil německý lékař Constantin Lender poprvé jako způsob léčby. Dnes se používá především v alternativní medicíně jako směs s kyslíkem, například jako injekce, výplachy nebo na vnější použití.

Co se děje při ozonové terapii

Ozon se dá použít mnoha různými variantami. Otevřené rány nebo zanícená místa na kůži ošetří terapeut ozonem v plynném stavu. Další možností pro vnější použití je ozonizovaný olivový olej – směs rozpuštěného ozonu a olivového oleje. Ty se potom nanáší na zanícené kožní plochy. Vnitřně se může ozon vpravovat také do kloubů injekcemi, aby tam působil proti zánětům. Výplachy vodou obohacenou ozonem pomáhají proti zánětům v ústech nebo ve vagině. I při léčbě vlastní krví se ozon dá použít k jejímu obohacení a vrácení pacientovi do krevního oběhu.

Kde použít ozonovou terapii

Díky jeho dezinfekčním účinkům a podpoře prokrvení užívají terapeuti ozonovou terapii kromě jiného především při všeobecných poruchách průtoku krve, infekcích, jizvách, abscesech a vředech, popáleninách, povrchových nádorech a křečových žilách.

Vedlejší účinky

Protože patří ozon k nejjedovatějším plynům vůbec, není jeho použití úplně bez rizika a vyžaduje zvláštní opatření. Mnoho lékařů ozonovou terapii odmítá s ohledem na možné vedlejší účinky. Použití by tedy měl provádět vždy takový terapeut, který vlastní důvěryhodná osvědčení o znalostech použití ozonu.

Zdroj: life line,https://www.healthline.com/health/ozone-therapy, https://www.medicalnewstoday.com/articles/320759







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat