Pevné srdce jako zvon

Chcete se vyhnout problémům se srdcem? Nic vám nebrání. Ono je to vlastně docela jednoduché. Stačí jen dodržovat tato doporučení!

Podle jistého zahraničního výzkumu publikovaného v časopise Journal of the American College of Cardiology si každý člověk, tedy samozřejmě pokud chce, může omezit riziko srdečních chorob o celých 80 procent. Vážně je to tak snadné, jak se to jeví? Prý ano, tvrdí lékaři. Dle jejich názoru se celá prevence točí okolo těchto zásad!

Řekněte sbohem cigaretám

Potřebujete nějaký impulz k tomu, abyste konečně skoncovali s kouřením? Můžete vyčkat na novoroční předsevzetí, ostatně, už za pár týdnů bude toto téma hodně aktuální. Anebo myslete na své srdce a vzdejte se cigaret hned. Četné vědecké studie naznačují, že ti, kteří se náklonosti k nikotinu zbaví, si okamžitě sníží pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob o 36 procent. Když se k tomu přidá i další malá změna, prognózy budou ještě o něco pozitivnější!

Mírněte se s alkoholem

Pryč jsou ty doby, kdy se na alkohol pohlíželo jako na něco, co je škodlivé ve všech směrech. Vědci už v tomhle směru trochu „polevili“, přičemž začali tvrdit, že metla lidstva má v umírněném množství i jisté výhody, proto není nutné se jí úplně vzdávat. Ovšem nabízí se otázka, jak ta rozumná míra vlastně vypadá v praxi, že? Každopádně jedno je jisté. Pokud si dáte sklenku piva nebo vína jen dvakrát v týdnu, máte o 11 procent vyšší naději na to, že se vyhnete infarktu.

Vhodná strava svede divy!

Jak vypadá váš běžný jídelníček? Bývá jeho neodmyslitelnou součástí ovoce a zelenina? Nachází se v něm dostatečné množství luštěnin, obilovin, mléčných výrobků, celozrnných produktů, semínek, ořechů a ryb? Každý, kdo by na tuto otázkou odpověděl souhlasným přikývnutím, by si mohl gratulovat, protože je k srdečním chorobám méně náchylnější. A to o celých 20 procent, jak dokládají průzkumy! V zájmu té nejlepší prevence je také třeba udržovat optimální tělesnou váhu, protože i tento faktor je pro kardiovaskulární činnost zásadní, stejně jako pravidelný pohyb.

Zdroje: https://www.acc.org/latest-in-cardiology/articles/2019/03/08/15/32/sun-2pm-acc-aha-release-first-guideline-primary-prevention-cvd-gl-prevention, alternativemedicine.com, https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/disease-prevention/cardiovascular-disease/preventing-cvd/, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat