Ořechy, které by ve vašem jídelníčku neměly chybět

Ořechy jsou oblíbené především pro jejich chuť, všestranné využití a zdraví prospěšné látky. Jaké ořechy jsou však pro lidské tělo nejzdravější?

Spousta lidí se ořechům spíše vyhýbá kvůli vysokému obsahu tuků. Ořechy však obsahují mimo tuk i vysoký obsah vlákniny, bílkovin, hořčíku a dalších látek, které přispívají ke správné funkci střev, mozku nebo nervového systému. Při výběru ořechů se snažíme vyhnout soleným směsím, které by kvůli vysokému obsahu soli, měly spíše negativní účinky na organismus.

Vlašské ořechy

Tyto výtečné ořechy jsou nejčastěji používány při pečení. Díky jejich poměrně nízké pořizovací ceně je však můžete konzumovat pravidelně. Mezi hlavní pozitivní vlivy těchto ořechů na lidský organismus patří zlepšení soustředění a paměti.

Kešu

Tyto ořechy, které se získávají z ledvinovníku západního, se rovněž řadí mezí ty nejzdravější ořechy. Díky vysokému obsahu mědi, hořčíku, fosforu a manganu, fungují jako přírodní antidepresiva. Jestliže nemáte dobrou náladu či často bojujete se stresem, vyzkoušejte tyto zázračné ořechy. Dále pak může pravidelná konzumace bojovat proti žlučovým kamenům. 

Lískové ořechy

Výhodou těchto ořechů je jejich velká dostupnost. Pomáhají při diabetu druhého typu, mají vysoký obsah vitamínu E, který zlepšuje pleť. Lískové ořechy jsou také bohatým zdrojem mononenasycených mastných kyselin, prospěšných pro kardiovaskulární systém.

Mandle

Stejně jako v případě lískových ořechů, mají i mandle vysoký obsah vitaminu E. Kombinací těchto ořechů tedy podpoříme pleť, posílíme imunitní systém a budeme bojovat proti srdečním chorobám. Proto si skvělou chuť těchto ořechů dopřávejte pravidelně, abyste dosáhli žádaných výsledků.

Makadamové ořechy

Makadamové ořechy nejsou příliš častým zbožím běžných supermarketů. Nalézt je však můžete ve specializovaných kamenných obchodech či na internetu. Cena makadamových ořechů je vyšší, jejich účinky jsou však neuvěřitelné. Za 1 kg makadamových ořechů zaplatíte v průměru asi 700 korun, což tyto makadamové oříšky řadí mezi jedny z nejdražších. Zdravé makadamové ořechy vás však překvapí schopností pomáhat při hubnutí, zvyšuje kvalitu vlasů, nehtů a kůže. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat