Život j bez zbytečného vysvětlování jednodušší

Všechno se dá vysvětlit – ale je nutné vysvětlovat vždy a všem? Tyhle věci rozhodně vysvětlovat nemusíte!

Nevím proč, ale už jako dítě jsem se bála nejvíce jedné věci – že někoho zklamu. Rodiče, učitele, spolužáky, kamarády – chtěla jsem se všem zalíbit, a tak jsem roky tvrdě pracovala. Nakonec jsem se cítila naprosto ztracená, takže jsem se pokoušela vzepřít. A stejně se mi nikdy nepodařilo vyhovět všem…

Dnes, po několika letech a mnoha rozhodnutích, si stále vážím názorů druhého, ale už je mi jedno, co si o mě ostatní myslí. A víte, kterého otravného zlozvyku jsem se nakonec dokázala zbavit? Omlouvat se za každou kravinu!

Podle odborníků je pro jednodušší život a více sebevědomí nejdůležitější neomlouvat se za následující věci:

Když nemáte čas

Ať už se jedná o kolegy v práci, rodinu nebo přátele, ne vždy máte na všechny čas – a to i když jiné plány nemáte. Jistě, když někoho odmítnete, je dobré (a slušné) se omluvit. Ale ta omluva může být „Potřebuji čas pro sebe! nebo „Nemám právě chuť na společnost.“ Ti, kteří nás milují a dobře znají, takové vysvětlení přijmou, a ti, kteří nás neznají, potřebují vědět jen jednu věc – váš život a váš čas je vaše věc!

Když máte špatnou náladu

Někdy jste na tom lépe, někdy hůře, někdy vyslechnete kohokoli a jindy jste na všechny naštvaní. Tak to prostě je. Nejlepší je zkrátka se přijmout, nemluvit o tom a soustředit se nejvíc na to důležité.

Když uděláte chybu

Zapomínáte na narozeniny, špatně píšete čárky, často neděláte, co byste měli a pravidelně děláte chyby. Pokud svým jednáním někomu ublížíte, je na místě se omluvit, ale vysvětlovat nic dalšího nemusíte. Ostatní jistě pochopí, že to nebyl zlý úmysl a že normálně děláte maximum.

Když jste offline

Víte, že nemusíte být k dispozici 24 hodin denně? A na dovolené třeba vůbec? A to nejen ve světě internetu, ale ani na telefonu. Okolí se s tím musí smířit a nemusí nutně vědět proč.

Zdroj: názory autora, https://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/easy, https://www.jstor.org/stable/27522111







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat