Novoroční fitness předsevzetí schopná udržet aktivní motivaci

Přestanu kouřit, naučím se anglicky, zhubnu, vzdám se alkoholu. Předsevzetí jsou pro začátek nového roku typická – zvlášť ta, která se týkají redukce tělesné hmotnosti. Taky plánujete shodit nějaké to kilo? Pak si osvojte návyky, které vaši motivaci udrží aktivní!

Letos se vám to konečně povede. Svá fitness předsevzetí splníte do posledního puntíku, a to díky zkušenostem osobních trenérů. Ti se shodují, že níže uvedené strategie výrazně zvyšují šance při udržování motivace.   

Zaveďte pravidelnost

Nejčastější mylnou představou je, že zhubnout se dá bez pravidelného cvičení. Tak ono to samozřejmě jde, ale uvedený způsob není ten nejšťastnější. Indický lékař Siddhant Bhargava, který je specialistou na ketogenní dietu a odborníkem na výživu celebrit, tvrdí, že když hubnete nebo se snažíte zhubnout jen stravou, ve skutečnosti neztrácíte tuk, ale trochu tuku, svalů a vody. Vinou toho dokonce můžete začít i přibírat! A právě to jen moment, který motivaci hází klacky pod nohy.

Snažit se shodit bochánky z boků a nevidět výsledky? Po tom nikdo netouží! Naopak prvotní úspěchy a ztráty centimetrů vás popohání dál. Proto buďte aktivní aspoň dvakrát až třikrát týdně. Termíny workoutů si pro jistotu zapište do kalendáře a se cvičením začínejte ideálně ráno/dopoledne. Během dne se totiž téměř vždycky najde něco (někdo), kdo fitness rutinu naruší.

Přihlédněte ke svým osobním potřebám

Není nic důležitějšího než mít povědomí o vlastním těle, procentu tělesného tuku, hladině krevního cukru v krvi a reakcích na jídlo. Nedělá-li vám dobře laktóza, lepek nebo třeba maso, nechtějte po sobě zázraky a respektujte to, jinak sami sebe otrávíte ještě dřív, než s redukčním jídelníčkem vlastně začnete.

Za každý úspěch se odměňte

Systém odměn je velice funkční. Dokázali jste odolat koblihám, snížili jste svůj denní energetický příjem, už nepijete sladké limonády, váha ukazuje o pět kilogramů méně? Za každou dosaženou metu si dopřejte nějaký dárek. Masáž, vonnou svíčku, balíček proteinových tyčinek, novou podložku na cvičení, výlet na Sněžku…

Zdokonalte svou techniku

Při dřepech vás bolí kolena, kliky způsobují pnutí zad. Je možné, že cviky provádíte chybně a tím si způsobujete bolest. V konečném důsledku se cvičení začnete vyhýbat. Nechte si poradit od profesionálního trenéra, nebo si aspoň jednotlivé cviky pusťte na internetu. Předejdete zranění a zbavíte se nechuti do aktivity jít. Mimochodem, chodidla vždy udržujte na šířku boků a rovně, abyste maximalizovali stabilitu a aktivaci hýžďových/břišních svalů. Pravidelně kontrolujte zakřivení páteře.

Soustřeďte se na pohyb, který vás skutečně baví

Lidi říkali, že během se hubne ze všeho nejvíc. Ale vy k němu máte odpor. To se nedá nic dělat, berte to tak, že existují jiné, pro vás lepší, varianty, jak své tělo „potrápit“. Cílem je hlavně cvičit s radostí, to je polovina úspěchu.

Zdroje: muscleandfitness.com, healthshots.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat