Esenciální oleje pro snadné hubnutí

Esenciální oleje, které tlumí chuť k jídlu a napomáhají tak hubnutí? Existují! S těmito je redukce tělesného tuku zábavou!

Vypořádat se s touhou po jídle je náročné. Ostatně, každý, kdo se někdy snažil potlačit nadměrně aktivní chuť k jídlu, aby zhubl, o tom ví svoje. Naštěstí některé esenciální oleje poskytují pomocnou berličku a ovlivňují oblast mozku, která řídí pocity plnosti. Předcházejí tak přejídání a účinně zabraňují návalům hladu. Které to jsou?

Tulsi

Bazalka posvátná dodává šmrnc středomořským a asijským jídlům. Tím to ale jenom začíná. Vysoké množství terpenu linaloolu, který obsahuje, dokáže zmírnit stres a úzkost a snižuje hladiny stresového hormonu kortizolu. Ten podle vědců způsobuje touhu po cukru a sacharidech. Linalool tedy působí jako adaptogen, jež uvolňování kortizolu řídí.

Esenciální olej z bazalky posvátné lze k podpoře hubnutí použít dvěma způsoby. Můžete ho přidat do pokojového difuzéru a vdechovat jeho vůni, nebo si ho rovnou dejte na stůl a před každým jídlem přidejte jednu nebo dvě kapky do sklenice vody a vypijte.

Zázvorový esenciální olej

Zázvor hraje obrovskou roli při trávení, protože kontroluje záněty a zvyšuje schopnost těla absorbovat živiny. Tím také pomáhá snížit chuť k jídlu. Ti, kdo jej inhalují, tvrdí, že díky němu mají menší chutě na cukr a obecně sladké. Zázvor v esenciální podobě zároveň působí jako termogenní činidlo, které pomáhá spalovat tuky a podporuje metabolismus. Zázvor inhalujte přímo z lahvičky, nebo si několik kapek přidávejte do teplé koupele.

Esenciální olej z máty peprné

Mátový esenciální olej je pravděpodobně nejlepší esenciální olej, který vám může pomoci shodit přebytečná kila. Taktéž ovlivňuje část hypotalamu, která má na starosti pocit sytosti, zároveň brání produkci ghrelinu, kterému se přezdívá hormon hladu. Další jeho výhodou je i to, že stimuluje metabolismus. Tak na co ještě čekáte? Inhalujte svěží aroma máty, nebo esenci zřeďte nosným olejem, kupříkladu jojobovým či mandlovým, a směs lokálně aplikujte na pokožku.

Esenciální olej z divokého pomeranče

Vynikajícím olejem, který snižuje hladinu stresu a usnadňuje hubnutí, je ten z divokého pomeranče. V tomto oleji jsou dvě sloučeniny, jmenovitě linalool a myrcen. V kombinaci tlumí chutě a pozitivně ovlivňují psychiku.

Grapefruitový esenciální olej

Grapefruitový esenciální olej funguje jako přirozený prostředek na potlačení chuti k jídlu. Vůně grepu aktivuje enzymy ve slinách, jež podporují hubnutí. Grep funguje tak, že je nápomocný při odbourávání tělesného tuku a zrychluje metabolismus. Grapefruitový esenciální olej také působí jako diuretikum. V překladu to znamená, že odvádí přebytečnou vodu z těla.

Citronový esenciální olej

Urychlení metabolismu, spalování tuků, snížení hladiny cukru v krvi, potlačení chuti k jídlu, chuť na cukr, trávení, zdraví střev, detoxikační prostředek. Tím vším je a o to se stará citron. Jeho účinky se zvyšují v kombinaci s výše uvedeným grapefruitovým olejem.

Zdroje: maverikoils.com, wikipedia.org, sonomalavender.com, https://www.healthline.com/health/diet-and-weight-loss/essential-oils-for-weight-loss







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat