Eukalyptus zlepšuje kvalitu vlasů a ulevuje od nachlazení

Pochází z Austrálie, je dobře známý pro své léčivé vlastnosti a v zimních měsících zachraňuje miliony lidí. Eukalyptus i vám pomůže při léčbě nachlazení a zároveň prospěje vlasům!

Ucpaný nos, bolest v krku, bolest hlavy, hustá rýma, horečka nebo únava. Nachlazení se objevuje postupně 1–2 dny po kontaktu s infekcí a ze začátku může být velmi nenápadné. Jenže jak jde čas, z pouhého kýchání jsou najednou ucpané nosní dutiny, hlava se vám může rozskočit. Co nejrychleji povolejte esenciální eukalyptus!

Nenechte hleny, aby vás trápily

Eukalyptový olej je široce vnímán jako lék na příznaky kašle a nachlazení. Ve skutečnosti redukuje produkci hlenu, rozšiřuje dýchací cesty plic, snižuje blokády a umožnuje lépe dýchat. Kromě toho má protizánětlivé vlastnosti, které mohou snížit otoky plic způsobené nejen nachlazením, ale i chřipkou.

Jako takový se doporučuje používat eukalyptový olej prostřednictvím inhalace páry. Olej nakapejte do difuzéru nebo misky s teplou vodou, přes hlavu si přehoďte ručník a obličejem se přibližte ke zdroji své léčby. Eukalyptol, tedy účinná látka v eukalyptovém oleji, uvolní váš ucpaný nos, sníží hromadění hledu a uleví od zánětu v krku.

Postup opakujte podle potřeby, ideálně však dvakrát denně. Akorát pozor, pokud již užíváte nějaké silné léky na nachlazení a chřipku, nezapomeňte se poradit s lékařem, protože eukalyptus může s předepsanými medikamenty interagovat.

Co se zbytky oleje?

Když už se vám uleví, nechte si zbytek oleje na další záležitosti. Rostlina eukalyptu obsahuje všechny druhy protizánětlivých složek, jako je limonen a eukalyptol, které mohou fungovat jako účinné léky proti bolesti. Ve skutečnosti poskytuje rychlou úlevu namoženým svalům po intenzivním tréninku. Vše, co musíte udělat, je zředit několik kapek esence s nosným olejem, jako je jojobový nebo kokosový olej, a nanést ho na bolavé místo. Proveďte pár krouživých pohybů.

Eukalyptus zároveň snižuje příznaky úzkosti a podporuje relaxaci – krotí stresový hormon kortizol. (Mějte na paměti, že pokud užíváte antidepresiva, je opět nutné poradit se o jeho užívání se svým lékařem.)

Stop lupům i mastným vlasů

Co se týče kosmetických účinků, tak uvedený éterický zázrak stimuluje pokožky hlavy a reguluje tvorbu lupů. Vynachválit si ho nemohou i ti, komu dělají starosti vlasy těžké a mastné. Postup je v tomto případě opět velmi jednoduchý. Smíchejte pár kapek esence s nosným olejem, zvolte kupříkladu kokosový, směs naneste 20 až 30 minut před sprchováním na pokožku hlavy, promněte, nechte působit a po uplynutí doby ji smyjte. Ihned zaznamenáte výrazné zlepšení kvality a struktury své kštice.

Zdroje: maverikoils.com, babobotanicals.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat