Šestý smysl se vyplatí poslouchat

Vnitřní pocity nás mohou sice občas oklamat, ale většinou ukazují správnou cestu. V následujících případech byste je měli poslechnout stoprocentně.

Šestý smysl hrál u našich prapředků zásadní roli – na jeho základě v přírodě buď přežili nebo ne. Ale v dnešní době má náš život s divokou přírodou společného je máloco. Okolí nás neustále vyzývá, abychom vystoupili z naší komfortní zóny, za jejíž hranicemi nás čeká nejen úspěch, ale také láska, štěstí, peníze nebo zdraví. No, občas je asi dobré překonat třeba svoji lenost a překročit jisté hranice k životu také patří, ale tohle nás postupně vede k tomu, že proti svému vnitřnímu pocitu začínáme bojovat.

Vnitřní pocit často ovlivňuje strach, který nám brání v nových zkušenostech. Stará práce už vám nevyhovuje, ale najít si novou máte strach. Přitom ta nová by mohla být vaše práce snů. Záleží, jestli máte „špatný pocit“ ze změny, z nového šéfa, z pohovoru nebo z nové kanceláře. V něčem se mýlit nemusí.

Než ale svoje pocity jednoduše potlačíme, stojí za to si ho alespoň poslechnout. A zjistit, jestli máte neopodstatněný strach z nových věcí nebo reálná strach z něčeho špatného. Jaké pocity tedy nepodceňovat?

„Je toho na mě moc.“

Vyhoření není odměna za to, že jste dobrý zaměstnanec, přítel nebo partner. Každý člověk má své limity. Občas máme tendence je překračovat a s tím je potřeba skoncovat.

„S partnerem si nedokážu představit budoucnost.“

Váš partner pilně tvoří plány do budoucna a chce se nastěhovat – a vy z toho máte bolení břicha? Především v partnerství na svoje vnitřní pocity zapomínáme velmi často a spoléháme se na ideální obraz lásky. Ale jestli váš partner neodpovídá vašemu princi z pohádky, nikdy ve vztahu úplně spokojení nebudete. Pokud jde o lásku, měli byste si za svým šestým smyslem opravdu stát.

„Tohle mě fakt štve.“

„Ublížil mi, ale jistě měl nějaký důvod…“ „Jsem naštvaná, ale musím se ovládnout a zapomenout na to.“ Zní vám to povědomě? Hněv je pocit, který si už nedovolíme. Občas ho nejdůvěryhodnějším osobám parafrázujeme, ale nikdy ne tak, jak ho skutečně cítíme. Každý hněv má svůj důvod. A pokud ho spolkneme, bude nás jen bolet břicho.“

„Chci víc.“

Další pocit, který potlačujeme hned, jakmile se objeví. Zní přece trochu sobecky, ne? Když nám náš vnitřní pocit říká, že chceme víc – ať už od života nebo od lidí, je ve vašem životě zřejmě něco v nerovnováze. A zatímco jsme se naučili vždy uspokojit potřeby ostatních, náš vnitřní pocit, který křičí, abychom uspokojili i ty naše, neustále tišíme.

„Tady jsem správně.“

Existují i dobré pocity – se správnými lidmi a na správném místě. Plně si je užívejte, a především si je pamatujte.

Zdroj: názory autora, https://www.thesouljam.com/post/are-you-making-use-of-your-sixth-sensem, https://www.psychologytoday.com/us/blog/long-fuse-big-bang/201601/how-sharpen-your-sixth-sense







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat