Uklidňující tóny mají léčivý potenciál

Meditace při uklidňující hudbě? Skvělý nápad. Tahle terapie vás okamžitě zbaví stresu, úzkosti i nespavosti. S její pomocí si můžete vyladit i krevní tlak!

Hudba se jako léčebný nástroj používá desítky tisíc let. Ať už jde o šamanské bubny, tibetské zpívající misky, šum moře či cvrlikání ptáků, nikdy se nepochybovalo o tom, že by poslech určitých zvuků zůstal bez odezvy.

Kouzlo, které funguje

Zvuk má širokou škálu terapeutických výhod, což si mnozí neuvědomují, protože by je to možná ani ve snu nenapadlo. Předpokládá se, že léčení zvukem pochází ze starověkého Řecka, kde se využívalo zejména ke zmírnění duševních poruch. Hudba sama o sobě přišla v průběhu historických dějin vhod i při posílení morálky vojenských jednotek. Pomáhala také lidem pracovat rychleji, a podle legend spolehlivě odháněla i zlé duchy. Dnes existuje několik různých typů muzikoterapie a každý má svá specifická pozitiva. Společné ale mají to, že posluchači uleví (1). Jak tohle celé vlastně funguje?

Ach, ta božská harmonie!

Léčení zvukem v podstatě znamená použití určitých nástrojů vydávajících zvuky a vibrace, díky kterým nalezneme vnitřní klid a mír. Když jsme ve stresu, zaneprázdnění a přetížení, neustále se snažíme analyzovat naši nepříznivou situaci. Hudba zapůsobí na mozkovou aktivitu, uklidní mysl a dopřeje nám tolik potřebnou regeneraci (2).

Trochu jiný lék na bolest

Tento druh léčby, při kterém doslova vypnete, čistí a odblokuje stagnace v energetických systémech těla, přičemž utlumí bolesti a povzbudí buňky, aby odpovídaly na frekvenci používaného zvuku. Také přispěje k normalizaci tlaku, pomůže při nespavosti a zlepší krevní oběh.Že má hudební meditace nesporné terapeutické účinky, to potvrzuje i studie publikovaná v magazínu Frontiers in Psychiatry (3). Nechcete si nějaký uklidňující zvuk najít na internetu a zkusit to na vlastní uši a nervy?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2766288/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18935935/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4428073/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat