Špína z gumiček do vlasů ohrožuje obličej

Gumička na vlasy se možná tváří čistotně, ale opak je pravdou. Co všechno se v ní ukrývá a jakou cestou se nečistoty dostanou až na váš obličej?

Jsou tenké, tlusté, spirálové, barevné i s ozdobnými motivy. A každá žena s delšími vlasy jich má v kabelce, nočním stolu, tašce do posilovny i šuplíku v koupelně hned několik. No ano, řeč je o gumičkách! Už jste ty své někdy prala? Že ne? Pak se připravte na špatné zprávy.

Útulný hotel, ve kterém se špíně daří

Stejně jako běžně nošené oblečení jsou i gumičky magnetem, který přitahuje nečistoty, odumřelé kožní buňky, bakterie, oleje vyskytující se v pokožce i pozůstatky používaných kosmetických produktů. Vsakuje se do nich i pot, což je logické. Ostatně, když je nemáme na vlasech, přenášíme je na zápěstí! Mnoho látek a materiálů absorbuje neuvěřitelné množství nečistot, a to včetně gumiček a sponek. Pokud je pravidelně nečistíte, vracíte si na vlasy tutéž špínu pořád dokola (1). Tato situace však může mít i dalekosáhlejší důsledky. A to hlavně v nočních hodinách!

Víte, na čem spíte?

Za předpokladu, že si hřívu nemyjete každý den a v tomto intervalu neperete ani vlasové ozdoby, putují bakterie, které se v nich nacházejí, přímo na lůžkoviny, zejména pak polštář. Při spánku se o ně doslova otíráte. Pro pokožku to není úplně to pravé, neboť ji kontaminujete choroboplodnými zárodky noc co noc (1). Teď už důkladná očista zmíněných ozdob nevypadá jako zcestný nápad, že?

Horká voda jako správná péče

„Doporučuji prát gumičky každý den, a to hlavně v létě, kdy se přirozeně více potíte. Myslete na to i po sportovním tréninku. Můžete je nechat namočené v horké vodě s přídavkem pracího prášku. Nebo je vložte do kapes kalhot a dejte do pračky spolu s dalšími oděvy,“ radí dermatoložka Rachel Nazarian (1). Uděláte tento preventivní krok ještě dnes? Není na co čekat!

Zdroj: (1) www.wellandgood.com/should-you-clean-hair-ties/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat