Barevná terapie posune koupel na vyšší úroveň

Že při koupeli zaměstnáte jen čich a hmat? Ale kdepak. I zrak se při ní trochu „zapotí“. A je to dobře, protože barevná terapie udělá i z té nejobyčejnější lázně zklidňující či naopak povzbuzující proceduru.

Když si takhle ležíte ve vaně, co vidíte? Máte v její těsné blízkosti vystavené sprchové gely, šampony, pěnu, koupelovou sůl a spoustu vonných svíček? Na někoho to může působit jako neuspořádaný a zbytečný nepořádek, ovšem pro odborníky (1) představuje záplava barevných lahviček jakousi uklidňující terapii. Tak si ještě nějaké produkty přidejte. Čím více, tím zřejmě lépe!

Nechte se očarovat. A to doslova!

Účinky barev se často podceňují. Protože na ně mozek reaguje takřka okamžitě, přímo ovlivňují naše tělo, nervový systém, produktivitu, náladu, spánek, vzpomínky, stravovací návyky, rozhodování i emoce. Každá barva má nějaký pozitivní aspekt, který se dá nasměrovat různými způsoby (2). Co že to tedy máte ve svém koupelnovém arzenálu?

Zelená odstraní duševní blok

Hledíte na něco se zeleným obalem, nebo si daný prostředek dokonce přidáváte do vody? Ano, může to být zmíněná pěna nebo ta relaxační sůl. Zelená představuje otevřenost, růst a spojení s přírodou. Málokdo tuší, že také odstraňuje psychický blok, navrací ztracenou rovnováhu a podporuje sebelásku (3).

Libo nižší tlak nebo čilejší libido?

Špatně si však nestojí ani další odstíny základní barevné škály. Zatímco fialová navozuje relaxaci, žlutá podle uvedeného specialisty zvyšuje odolnost organismu v náročných životních situacích. Nepřitahuje váš zrak třeba modrá? Prý je to znamení, že byste měli svým vášním ponechat větší a svobodnější prostor. Tato barva dokonce snižuje i tepovou frekvenci a přispívá k normalizaci krevního tlaku. Jde-li o bílou, ta usnadňuje velké životní změny a kroky. Červená zase probouzí sexualitu (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8963609/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4383146/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7952103/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat