Zlepšete svůj nekvalitní spánek

Buďte upřímní: Kdo z vás každý večer udělá pár jógových cvičení, aby se uvolnil a připravil se na dobrý spánek? Asi vás mnoho nebude. Máme pro vás jednoduchý cvik, který zvládnete v posteli a pomůže vám k lepšímu spánku.  

Existuje několik pohybů, které nám pomáhají dobře spát. Ale pro většinu z nás je i pár minut jógy večer před spaním velký problém. Pokud to máte stejně, pak právě pro vás máme velmi jednoduché cvičení. Není ani namáhavé, ani nepotřebujete žádné extra vybavení. Je vhodné jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé uživatele a bojuje nejen s problémy s usínáním, ale i s neklidným spánkem. 

Skrčte nohy  

Toto cvičení je ideální, pokud už ležíte v posteli. Lehněte si na záda (bez polštáře), pokrčte kolena a přitáhněte je co nejvíce k hrudníku. Obtočte ruce kolem holení – pevně přitlačte, dokud se kolena nedotknou hrudníku. Uvolní se tak nejen kyčle, ale i záda. Zůstaňte v této poloze a několikrát se zhluboka nadechněte a vydechněte. Soustřeďte se na svůj dech. Toto cvičení pomáhá snižovat stres a podporuje relaxaci. Poté vám už nic dobrému spánku bránit nebude (1).

Nohy ven

Pro tělo je lepší, když máte nohy v noci odkryté. Ty se pak „nepřehřívají“ a noční spánek je mnohem klidnější. Máte pocit, že je vám v posteli vždy trochu moc horko? Tělo totiž během spánku trochu sníží teplotu, a proto se mnoho lidí pod tlustými přikrývkami cítí přehřátí, hodně se potí a nemůže dobře spát. Ale vzdát se přikrývky úplně by nebylo řešením, protože i tu pro dobrý spánek potřebujete. Takže řešení je: nohy ven. Tělo si jimi totiž dokáže regulovat teplotu a rychle uvolňovat teplo. Vzhledem k tomu, že jen málokdo z nás spí při doporučené teplotě v ložnici 15-18 stupňů, musí se tělo zbavit zbytečného tepla jiným způsobem. Nechte tedy teplé ponožky ve skříni, dopřejte nohám v noci čerstvý vzduch a bude se vám spát mnohem lépe (1). 

Zdroj:(1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4400203/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat