Umístění akné napovídá mnohé o zdraví

Co umístění pupínku, to jiný zdravotní problém. Ano, i z akné lze snadno vyčíst, zda náhodou nemáte vyšší krevní tlak, zanesená játra či trable v reprodukční sféře!

Jedno z nejčastějších a tedy i nejrozšířenějších chronických kožních onemocnění (1). To přesně je akné, které už dávno nepostihuje jen dospívající, s nimiž mlátí puberta. I starším ročníkům znepříjemňuje život! Žádný div, že o něm nikdo neřekne nic dobrého. Ale pozor, akné nějaké to pozitivum kupodivu má. Jeho výskyt totiž může varovat před zdravotním problémem (2).

Pupínky na čele – nepořádek v zažívání

Dá se na první pohled poznat, že nejíte tak úplně zdravě? Budete se divit, ale ano. Výmluvným znamením jsou pupínky, které se objevují na čele. Tělo se vám jimi snaží sdělit, že už to se zpracovanými potravinami poněkud přeháníte, čímž trpí nejen zažívání, ale i imunita a celková kondice. Zkuste tyto průmyslové produkty omezit a pokuste se také o důslednější pitný režim. S velkou pravděpodobností červení nepřátelé zmizí co nevidět!

Uhříky mezi očima – jaterní potíže

Oblast mezi obočím bývá spojována s játry. Pokud se vám tedy nechvalně známé uhrovité ozdoby tvoří právě tady, znamená to, že byste si měli ohlídat příjem alkoholu, soli a tuků. Zde se také jako první zpravidla projevuje potravinová alergie – i ta játra pořádně zatěžuje.

Akné na nose – vysoký tlak

Arteriální hypertenze není žádná legrace, neboť dosti výrazně zvyšuje pravděpodobnost srdečních chorob. Že máte tlak pořádku? Pohled na váš nos může říkat pravý opak. Lidem náchylným ke kardiovaskulárním potížím se totiž akné tvoří přesně tady.

Brada – hormonální sonda 

Když nejsou hormony v rovnováze, může to zapříčinit celou řadu nepříjemných problémů. Pokud se vám zmíněné rudé peklo dělá výhradně na bradě, zřejmě jsou i vaše hormony jsou v troskách! Možná za jejich výkyvy může stres a nespavost, možná spíše trable v reprodukční sféře. Tak či tak se raději poraďte se svým ošetřujícím lékařem, který stanoví nejvhodnější léčbu.

Tváře – narušené plíce

Problematická pokožka na tvářích poukazuje na zhoršený stav horních i dolních dýchacích cest. Může to však být i výstražný signál narušené činnosti plic. Kouříte? Pak je zřejmě nejvyšší čas s tímto zlozvykem nadobro skoncovat.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK459173/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2585707/ - zbytek článku 






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat