Nošení spodního prádla na noc není zdravé

Spodní prádlo do ložnice nepatří. Alespoň tedy to klasické, které nosíte i jako denní první vrstvu.

Mnoho lidí si neuvědomuje, že nošení spodního prádla na noc může mít negativní dopad na jejich zdraví. Ačkoli se může zdát, že je zbytečné zrušit něco tak běžného, je důležité pochopit, jakým způsobem může nošení spodního prádla na noc naše tělo ovlivnit. V tomto článku se podíváme na důvody, proč byste si měli spodní prádlo před spaním sundat a proč je to lepší pro vaše zdraví.

Prevence infekcí

Teplé a vlhké prostředí, které vytváří spodní prádlo, je ideálním místem pro růst bakterií a kvasinek. Ženy jsou obzvláště náchylné k vaginálním infekcím, protože spodní prádlo zadržuje vlhkost a zvyšuje riziko vzniku bakteriální vaginózy nebo kvasinkových infekcí. U mužů může nadměrná vlhkost zvýšit riziko zánětů močové trubice.

Zlepšení kvality spánku

Nošení těsného spodního prádla může způsobit nepříjemné pocity a ovlivnit kvalitu spánku. Přirozený pohyb těla během spánku může být omezen těsným oblečením, což může způsobit nespavost a neklidné noci.

Zdravější genitálie

Umožněním genitáliím "dýchat" během noci pomáhá udržovat přirozenou rovnováhu pH, což snižuje riziko infekcí a podráždění. Navíc, u mužů podporuje pravidelná expozice vzduchu zdravou spermatickou produkci, jelikož pro optimální produkci spermií je potřeba nižší teplota než ta tělesná.

Prevence kožních problémů

Nošení spodního prádla ze syntetických materiálů může vyvolat alergické reakce, zarudnutí, svědění, podráždění a zápaly. Nošením spodního prádla z přírodních materiálů, jako je bavlna, můžete minimalizovat riziko těchto problémů. Nicméně, nutnost nočního občerstvení zůstává nejlepší volbou.

Snížení stresu

Nošení volného oblečení během noci pomáhá snižovat úroveň stresu a napětí, což může mít pozitivní dopad na celkové zdraví.

Ačkoli se zdá, že nošení spodního prádla na noc není zdraví škodlivé, může mít řadu negativních účinků. Sundáváním spodního prádla před spaním se můžete vyhnout riziku infekcí, zlepšit kvalitu spánku, udržovat zdravé genitálie, snížit kožní problémy a stres. Proto byste měli zvážit, zda je pro vás vhodné nechat spodní prádlo během noci v šuplíku.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6716586/, www.ncbi.nlm.nih.gov/search/research-news/7979/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3427038/






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat