Umažte stopy z nosu po nošení brýlí

Co to máte na nose? Že by otlačený a tmavý flíček kvůli častému nošení brýlí? Zbavte se ho pomocí aloe very, brambory, citronu nebo medu s mlékem.

Ať už nosíte brýle dioptrické či sluneční, možná si při jejich neustálém používání všimnete toho, že se vám na nose a pod očima vytvářejí tmavší skvrny. To vám nesedí tak, jak by měly? Možné to je. Ale řešit to lze, a to nejen koupí nového modelu. Čím se tyto „fleky“ dají vyzmizíkovat? Bůh žehnej těmto přírodním prostředkům!

A zase ta aloe!

Aloe vera je nejen atraktivní a na pěstování zcela nenáročná rostlina, je také oceňovaným produktem kosmetického průmyslu. Má mimořádné schopnosti při hojení i zesvětlování pokožky (1), proto může vyřešit váš „brýlový problém“. Gel ze šlahounů nanášejte na postižená místa pravidelně a klidně ho nechte působit celou noc.

Brambora se nezdá

S tmavými otisky na nose pomůže i obyčejná syrová brambora, respektive její šťáva. Bývá totiž velmi účinná při odstraňování odumřelých kožních buněk a také obsahuje jisté speciální enzymy, které pleť hloubkově vyživují (2). S viditelnými známkami brýlí si tedy hravě poradí. Tak hurá do spíže!

Bezkonkurenční citron 

Když se vás někdo zeptá na bohatý zdroj vitaminu C, jistě mu zcela automaticky doporučíte citron, což je naprosto obvyklá rada. Ale i vám se teď tenhle nakyslý dáreček může hodit! Vitamin C svými zesvětlujícími schopostmi skutečně vyniká, a navíc pokožku celkově rozjasňuje (3). Máte-li citlivější kůži, raději citronovou šťávu nejprve trochu rozřeďte vodou, abyste předešli nežádoucím alergickým reakcím.

Oslaďte si to medem

Med se již tradičně využívá k léčbě celé řady kožních onemocnění a hojení ran, neboť silně podporuje regeneraci a obnovu tkání (4). Smíchejte ho s mlékem a vzniklou směs si pomocí vatového tamponu aplikujte na dané místo. Při pravidelném opakování nebude po tmavších skvrnách ani památky!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/, (2) www.plantsjournal.com/vol1Issue1/Issue_jan_2013/3.pdf, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5605218/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5661189/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat